Istoric

Padbol s-a nascut în anul 2008, în La Plata (Argentina) si a fost patentat in anul 2011.

Federatia Internationala de Padbol : Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Bolivia, Ecuador, Paraguay, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Anglia, Elvetia, Franta,  Belgia, Australia, SUA si Romania.

Padbol este jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002), Falcao (ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup si altii.

In Romania a fost adus in 2015, Elisabeta Gherghisan fiind cea care a obtinut licenta exclusiva Padbol pe teritoriul Romaniei. In luna DSC_0604mai 2015 a avut loc lansarea oficiala Padbol in Romania, printre personalitatile care au luat parte la eveniment sau care au incercat padbolul fiind Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Carmen Tocala, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argaseala, Mihai Stoichita, Gigi Multescu, Adrian Neaga, Giani Kirita, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea si Ianis Hagi, precum si multi altii.

In iulie 2015 a fost lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gica si Ianis Hagi si a catorva sute de iubitori ai sportului. A urmat lansarea padbol la Bistrita, unde padbolul a fost apreciat si a incantat invitati de marca din conducerea orasului, si personalitati din lumea sportului, cum ar fi Gabi Balint si Viorel Moldovan.

In luna octombrie s-a desfasurat in Bucuresti prima competitie oficiala, iar castigatorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentala din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015), unde echipa  formata din Dumitrescu Razvan si Gherghisan Robert au invins echipele Elvetiei si Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competitie internationala Padbol, după  Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania).

Dupa un an plin de evenimente, lansari de terenuri si vedete care au ridicat show-ul la fileu, anul 2016 a a culminat cu participarea Romaniei la Campionatul Mondial de Padbol Uruguay 2016, in luna noiembrie. unde echipa a Romaniei a fost reprezentată de trei echipe în competiție: două în turneul masculin și una la feminin.Mondial 2016 Uruguay

Medalia de aur este a noastra!           

Anemaria Gherghel si Florina Chiar ne-au impinit visul, pas cu pas, cu fiecare serva sau voleu, si au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria Padbolului feminin.

La masculin, Romania s-a clasat pe locul IV, cu victorii in fața Braziliei, Frantei, Mexicului, Elvetiei. In sferturi romanii au facut surpriza competitiei,  jucand impotriva campionilor mondiali 2014, (Hernandez – Ramon), aceiasi care au luat aurul si la acest turneu, punandu-i in dificultate, asa cum nici o alta echipa din lume nu a facut-o pana acum. Rezultatul a fost 2-0 pentru spanioli , dar scorul de 7-6, 7-5 spune totul despre respectul si admiratia pe care le-am castigat!

In anul 2017 Padbol Romania  a realizat ceea ce si-a propus, si anume sa transforme padbolul   intr-o nebunie nationala:  sute de oameni au jucat Padbol la terenul de la Divertiland Water Park, cel mai mare parc acvatic din Romania!

Mai mult de atat, anul 2017 a adus un show total!  Prima competitie europeana din istoria padbolului, a avut loc in Constanta.  Evenimentul a fost  finantat de Consiliul Judetean Constanta, sprijinit de Primaria Constanta si de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret. Spectacol de tehnica si talent, Euro 2017 a reunit cele  mai bune echipe din Franta, Spania, Portugalia, Italia, Suedia, Belgia, Germania si Romania. Mediatizat in cele mai importante cotidiene de sport si transmis integral de Dotto Sport TV, Euro 2017 a avut peste 600.000 de vizualizari, o cifra uriasa pentru sportul lansat in Romania in urma cu doar 2 ani.

Anul 2018 incepe cu lansarea unui nou club de Padbol, chiar in vecinatatea Centrului National de Fotbal din Mogosoaia, iar in primavara, Padbol Romania s-a bucurat de un alt eveniment, care ridica Padbol catre o noua sfera, si anume aceea de antrenament complementar pentru fotbalisti: Academia Gheorghe Hagi a instalat un prim teren de Padbol, pe care il considera un plus de valoare in pregatirea tehnica a jucatorilor.

Urmeaza ca noi noi terenuri sa se inaugureze in orasele mari,  zeci de echipe sa intre in competitiile locale si nationale, competitii care vor descoperii la fileu pe cei mai talentati „padbolisti” ai tarii.

Anul 2018 aduce o bomba si pe plan international:  Conștient de faptul că la un moment dat va renunța să practice fotbalul,  Zlatan Ibrahimovic a început să se antreneze ca și antreprenor. El a decis să intre in lumea Padbolului, investind în această revelatie a sportului. Odată intrat în terenul de Padbol, Zlatan s-a indăgostit de noul sport și a decis să se ocupe de dezvoltarea acestuia nu doar in propriul club, Padel Zenter din Suedia,  ci si in alte țari nordice, cum ar fi Norvegia, Findlanda, Danemarca și Islanda.

Pentru Padbol Romania, provocarea majora a anului 2019 este Campionatul Mondial de Padbol care va fi organizat de Asociatia Romana de Padbol in Romania!