Istoric

Padbol s-a nascut în anul 2008, în La Plata (Argentina) si a fost patentat in anul 2011.

Federatia Internationala de Padbol : Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Anglia, Elvetia, Franta,  Belgia, Australia, SUA si Romania.

Padbol este jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002), Falcao (ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup si altii.

In Romania a fost adus in 2015, Elisabeta Gherghisan fiind cea care a obtinut licenta exclusiva Padbol pe teritoriul Romaniei.DSC_0604 Pe 18 mai 2015 a avut loc lansarea oficiala padbol in Romania, la Scoala Europeana Bucuresti (Liceul SEB), acolo unde a fost instalat primul teren de padbol. Printre personalitatile care au luat parte la eveniment sau care au incercat padbolul se numara Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Carmen Tocala, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argaseala, Mihai Stoichita, Gigi Multescu, Adrian Neaga, Giani Kirita, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea si Ianis Hagi, precum si aproape toata echipa Viitorul Constanta.

In iulie 2015 a fost lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gica si Ianis Hagi si a catorva sute de iubitori ai sportului. A urmat lansarea padbol la Bistrita, unde padbolul a fost apreciat si a incantat invitati de marca din conducerea orasului, si personalitati din lumea sportului, cum ar fi Gabi Balint si Viorel Moldovan.

In luna octombrie s-a desfasurat in Bucuresti prima competitie oficiala, iar castigatorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentala din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015), unde echipa  formata din Dumitrescu Razvan si Gherghisan Robert au invins echipele Elvetiei si Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competitie internationala Padbol, după  Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania).

Dupa un an plin de evenimente, lansari de terenuri si vedete care au ridicat show-ul la fileu, anul 2016 a a culminat cu participarea Romaniei la Campionatul Mondial de Padbol Uruguay 2016, in luna noiembrie. unde echipa a Romaniei a fost reprezentată de trei echipe în competiție: două în turneul masculin și una la feminin.Mondial 2016 Uruguay

Medalia de aur este a noastra!           

Dupa un meci cu Spania ( Flores Martinez – Rodriguez Sema) pornit in defavoarea noastra, Anemaria Gherghel si Florina Chiar si-au revenit si ne-au impinit visul, pas cu pas, cu fiecare serva sau voleu, si au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria Padbolului feminin. Titlul apartine micutelor fete cu suflet mare, si noua, tuturor romanilor! Anemaria a primit deasemenea si titlul de cea mai buna sportiva ( feminin) a turneului.

La masculin, Romania s-a clasat pe locul IV. Echipa formata din Robert Gherghisan si Ionut Balaban au avut o victorie binemeritata asupra Braziliei, pierzand apoi in fata vicecampioanei mondiale, Argentina.
A doua echipa la masculin ( Vasile RafaelGheorghe Mauro) si-au asigurat accesul in sferturi cu o victorie castigata la scor strans cu experimentata echipa a Frantei. Rezerva ambelor echipe, Ilinca Nicusor, a fost cel al carui joc a fost determinant in obtinerea victoriilor!
In sferturi romanii au facut surpriza competitiei,  jucand impotriva campionilor mondiali 2014, (Hernandez – Ramon), aceiasi care au luat aurul si la acest turneu, punandu-i in dificultate, asa cum nici o alta echipa din lume nu a facut-o pana acum. Rezultatul a fost 2-0 pentru spanioli , dar scorul de 7-6, 7-5 spune totul despre respectul si admiratia pe care le-am castigat!

In luna decembrie, chiar inainte de Craciun, Asociatia Romana de Padbol si-a bucurat de un alt eveniment, care ridica Padbol catre o noua sfera, si anume aceea de antrenament complementar pentru fotbalisti: Academia Gheorghe Hagi a instalat un prim teren de Padbol, pe care il considera un plus de valoare in pregatirea tehnica a „viitorului” in fotbalul modern.

Pentru anul 2017 pregatim show total!  Prima competitie europeana, EURO 2017, se va juca in Romania! Evenimentul va avea loc intre 14 si 17 septembrie,  in Constanta, cu  finantarea Consiliului Judetean Constanta si sprijinul  Directiei Judetene pentru sport si Tineret.  Nume importante ale Padbolului international, cum ar fi Spania, Portugalia, Franta, precum si alte tari, vor ridica show-ul la fileu la cel mai spectaculos sport din lume, intr-un turneu cu meciuri transmise in direct. 

Padbol Romania  a realizat ceea ce si-a propus pentru anul  2017,  si anume padbolul  sa se transforme intr-o nebunie nationala:  sute de oameni au jucat Padbol la terenul de la Divertiland Water Park, cel mai mare parc acvatic din Romania!

Urmeaza ca noi noi terenuri sa se inaugureze in toate orasele mari,  zeci de echipe sa intre in competitiile locale si nationale, competitii care vor descoperii la fileu pe cei mai talentati „padbolisti” ai tarii.

Dupa ce in 2015 ambasadorul Padbol Romania a fost stelistul Adrian Neaga, anul acesta cel care a intrat in „cusca” alaturi de invitatii sai la majoritatea evenimentelor si competitiilor marca padbol, a fost  Giani Kirita.

PADBOL-EURO 2017