TURNEUL OLTENIEI LA PADBOL

Romanian Padbol Tour este organizat sub tutela Asociației Române de Padbol, fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători la nivel național, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate.  Turneele naționale au rolul de a crește numarul de jucători și practicanți de padbol, urmând ca, în viitor, competițiile să se dezvolte pe diferite nivele valorice și de vârstă.

Astfel, in perioada 17-19 iulie , în Bănie, s-a desfășurat „Turneul Olteniei”.

La această competiției au luat parte și foști jucători de primă ligă, precum Olivian Surugiu sau Florin Cristian Vasile, jucător debutat de Florin Bratu la Dinamo.

Olivian Surugiu, fost jucator sub culorile Craiovei, a câștigat Turneul Olteniei la Padbol alături de coechipierii săi Popescu Victor si Dinuică Laurențiu  Și-au dorit victoria, s-au antrenat intens, iar rezultatele le-au răsplătit munca, atât lor cat și  clubului organizator și pe care îl reprezintă, Flux Arena din Craiova.

Finala a fost foarte stransă, oltenii jucând împotriva echipei reprezentând C.S.N. Lia Manoliu București la acest turneu, echipă cu experiență formata din Vasile Rafael, Vasile Cristi și Gheorghe Mauro. Aceștia au intrat in competițiile padbol incă de la început, începand cu World Cup Uruguay 2016, apoi locul 3 la Euro Cup Romania 2017, și de 2 ori vicecampioni europeni la European Padbol Tour, edițiile Portugalia și Belgia.

Locul 3 a fost ocupat de echipa C.S.N. Lia Manoliu 2, având în componență pe Gabriel Deaconescu,  împreună cu coechipierul său Andrei Păciucă, cel din urmă fiind și cel mai tânar participant la turneu.

La Turneu au participat 16 echipe de padbol, atat din Craiova, dar și din diferite regiuni ale țării, cum ar fi Sighișoara, Pașcani, Cugir, Giurgiu, București si Bârlad, care va fii și orașul organizator al urmatorului turneu, Turneul Moldovei, în baza sportivă Greenfield Club Barlad ( 28-30 august).

Atmosfera a fost oarecum restricționată de masurile de sigurantă impuse de actuala pandemie, dar clubul a fost pregatit cu măști de protecție, dezinfectanți și tot ce mai era necesar, iar participanții au dat dovadă de responsabilitate și corectitudine față de colegi și organizatori, respectând distanțarea socială și purtând maștile de protecție.

“Sunt foarte multumita de cum evolueaza dezvoltarea Padbol în România, iar startul Romanian Padbol Tour este ca un vis împlinit. Turneul Olteniei a avut parte de o organizare de excepție la baza sportivă Flux Arena, care nu doar că are o infrastructură deosebită, dar este și gestionată de oameni pricepuți și ospitalieri. Bineînțeles, am fost ajutați si de partenerii Romanian Padbol Tour, Electro-Flux Craiova, Fundația Alexandrion, Kraft Paints si Feroneria, fără de care nu am fi putut avea un eveniment de nivel, așa cum pot afirma că fost Turneul Olteniei”  – Elisabeta Gherghișan, Președinta Asociației Române de Padbol și cea care a adus acest sport in România.

În scurtul timp de cand Padbol a fost adus in Romania, deja se găsesc terenuri instalate în București (Lia Manoliu-M.T.S. si Offside Arena), Constanța (Academia Gheorghe Hagi), Mogoșoaia, Giurgiu, Craiova, Cugir, Bârlad, Baia Mare (Padbol Land și Squash & Padbol Club), Gura Humorului, Galați, Sighișoara, urmând a se deschide in următoarele luni noi cluburi la Rădăuți, Pașcani, Cluj, Pitești, Bănești și Constanța. Padbol România este cea care se ocupa de dezvoltarea infrastructurii la nivel national, avand anumite criterii de selecție a reprezentatilor fierarui oraș.

Printre avantajele care recomandă padbol menționăm:

 • Noutate, tendință modernă, acoperire internațională
 • Investiție redusă și recuperare rapidă, transformarea în timp foarte scurt a capitalului în profit
 • Performanța economică excelentă, spatiu necesar redus: doar 60mp
 • Recomandări medicale deosebite
 • Adresare catre un public foarte larg
 • Complementar pentru alte sporturi, în special pentru fotbal
 • Expunere mediatică la un nivel înalt
 • Flexibilitate și portabilitate a construcției
 • Sistem competițional atractiv și accesibil tuturor categoriilor de persoane
 • Marcă înregistrată și sistem de selecție a licentiatilor
 • Activitate indiferent de anotimp

 

 

 PARTENERII TURNEUL OLTENIEI