Asociatia Romana de Padbol

Asociatia Romana de Padbol este o asociatie noua, bazata pe o viziune la fel moderna ca si sportul pe care il reprezinta.

 

 

Presedintele ARP– Elisabeta Gherghisan, cea care a adus Padbolul in Romania, este licentiata in Drept,  Master in Dreptul Afacerilor, Agent de Jucatori FIFA intre anii 2005-2015

 

 

 

Vicepresedintele ARP– Cristian Bivolaru, nume important in fotbalul romanesc, delegat UEFA şi fost secretar general adjunct al FRF, actual director general al FC Viitorul.

 

 

Incepand cu luna decembrie 2018, practicarea Padbol ca disciplina sportiva a fost oficial recunoscuta de Ministerul Tineretului si Sportului din Romania.

Asociatia Romana de Padbol sustine dezvoltarea la nivel national. Viziunea sa este sa  dezvolte o infrastructura care sa permita organizarea de competitii in fiecare regiune din tara,  in urma carora sa poata forma o echipa nationala puternica, care sa reprezinte cu succes Romania pe plan international.

In prezent, padbol poate fii practicat pe terenurile instalate in Bucuresti (Lia Manoliu-M.T.S. si Offside Arena), Constanta (Academia Gheorghe Hagi), Mogosoaia, Giurgiu, Craiova, Cugir, Barlad, Baia Mare (Padbol Land si Squash & Padbol Club), Gura Humorului, Galati, Sighisoara, Radauți si Cluj.

Asociatia Romana de Padbol s-a afiliat la Federatia Internationala de Padbol in anul 2015, alaturi de Argentina, Uruguai, Mexic, Brazilia, Bolivia,Panama, Paraguay, Eduador, Chile, Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Franta, Germania, Suedia,  Australia, Elvetia,  previzionandu-se ca in urmatorii ani numarul acestora sa creasca exponential.

In fiecare tara in care este prezent, Padbol are un calendar plin de competitii. La nivel international,  FIPA reglementeaza competitiile, astfel incat in anul 2013 a avut loc primul Campionat Mondial de Padbol din Argentina. A fost urmat de cel de-al doilea Campionat Mondial, desfasurat in toamna anului 2014 in Spania. In anul 2015 am participat si noi la Cupa Intercontinentala Las Palmas, unde Romania a invins echipele Braziliei si Elvetiei, iar  Campionatul Mondial Uruguay 2016 ne-a adus titlul suprem la fete! Anemaria Gherghel și Florina Chiar au intrat în legendă ca fiind primele campioane mondiale din istoria padbolului feminin!

20507457_508293892852229_6251485115944259956_o

In 2017 Romania a fost gazda primului campionat european din istoria padbolului, eveniment de un real succes, unde am obtinut medalia de bronz la masculin. Evenimentul s-a bucurat de sustinerea Consiliului Judetean Constanta, a Directiei Judetene Pentru Sport si Tineret, precum si a Primariei Constanta.

 

 

Dupa eforturi sustinute, Asociatia Romana de Padbol a reusit, impreuna cu alte asociatii si federatii europene, sa puna bazele TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL (EPT), primul si singurul de acest gen din istoria Padbolului, Turneul este fondat pentru a crea competiții între cluburi, echipe și jucători din diferite țări europene, dezvoltand astfel sportul ca si vizibilitate si calitate. 

În 2019 s-au desfășurat deja 4 turnee europene in Franța, România, Portugalia și Belgia, însă evenimentele anului 2020 au fost suspendate pe fondul crizei Covid 19.

In anul 2019, jucatorii romani au obtinut 2 pozitii de vicecampioni europeni si o medalie de bronz, iar ROMANIAN OPEN 2019, parte integranta a Turneului European de Padbol, a fost organizat pe cele trei terenuri de padbol apartinand Complexului National Lia Manoliu. Evenimentul a fost transmis live in intregime si s-a bucurat de un mare succes, turneul reprezentând totodata si deschiderea oficiala acestei locatii.

Anul 2020 a fost însă un an și mai important pentru Asociația Română de Padbol, fiind anul în care a luat ființă Romanian Padbol Tour, cu 2 evenimente importante, Turneul Olteniei și Turneul Moldovei, susținute de parteneri importanți, precum Electro-Flux Craiova, Fundația Alexandrion, Greenfield Club Barlad, AuditExpertCont, Actrostrans, Feroneria, Kraft Paints, Rosavis Prod, InfoTrust.

 

CALENDARUL EVENIMENTELOR SI COMPETITIILOR 2020

Turnee nationale : ROMANIAN PADBOL TOUR : Turneul Olteniei 17-19 iulie,  Turneul Moldovei 29-30 august.
Cupa Romaniei – reprogramată
Turnee internationale: EUROPEAN PADBOL TOUR :  Anulat 2020, Covid-19

Open days 2020
6-8 Martie – padbol feminin (intrarea libera, instructor)
7 aprilie- Ziua Mondiala a Sanatatii
15 mai- Ziua Familiei
1 iunie- Ziua Copilului (intrarea libera, instructor )
27- 28 iunie- evenimente tata-fiu
30 iulie- Ziua Prieteniei
12august- Ziua Mondiala a Tinerilor
Septembrie- Ziua Mondiala a sportului

Competitii generale
Cupa 1 Iunie
Cupa Mos Nicolae
Cupa Mos Craciun
Cupa scolilor
Cupa liceelor