Asociatia Romana de Padbol

Asociatia Romana de Padbol este o asociatie noua, bazata pe o viziune la fel moderna ca si sportul pe care il reprezinta. Padbol este un sport  complex, pe care orice club sportiv sau academie de fotbal isi va dori sa il adopte.  In prezent, Padbol face parte din antrenamentele zilnice ale juniorilor Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, fiind considerat ideal pentru imbunatatirea coordonarii motorii, a concentrarii si a reflexelor jucatorilor de orice varsta.

Incepand cu luna decembrie 2018, practicarea Padbol ca disciplina sportiva a fost oficial recunoscuta de Ministerul Tineretului si Sportului din Romania.

Componenta Asociatiei Romane de Padbol este formata din:

Elisabeta Gherghisan, Presedintele Asociatiei, Licentiat Exclusiv Padbol , este cea care a adus Padbol in Romania. Absolventa a Facultatii de Drept si Master in Dreptul Afacerilor, peste 10 ani Agent de Jucatori FIFA, Elisabeta Gherghisan a avut viziunea de a implementa si dezvolta Padbol in Romania! Si o face cu mare succes, avand in doar 3 ani si jumatate rezultate deosebite pe plan national si international.

 

 

Cristian Bivolaru, Vicepresedintele Asociatiei, fostul secretar general adjunct al FRF pe probleme internaţionale între anii 1986-2005, 10 ani observator UEFA, in prezent Director General la FC Viitorul Constanta, clubul  celui mai iubit fotbalist din toate timpurile, Gheorghe Hagi, a fost inca de la inceput alaturi de Elisabeta Gherghisan in proiectul dezvoltarii padbol din punct de vedere sportiv.

 

Asociatia Romana de Padbol sustine dezvoltarea la nivel national. Viziunea sa este ca in maxim 1-2  ani sa se dezvolte o infrastructura care sa permita organizarea de competitii in fiecare regiune din tara,  in urma carora sa poata forma o echipa nationala puternica, care sa reprezinte cu succes Romania pe plan international.

Asociatia Romana de Padbol s-a afiliat la Federatia Internationala de Padbol in anul 2015, alaturi de Argentina, Uruguai, Mexic, Brazilia, Bolivia,Panama, Paraguay, Eduador, Chile, Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Franta, Germania, Suedia,  Australia, Elvetia,  previzionandu-se ca in urmatorii ani numarul acestora sa creasca exponential.

In fiecare tara in care este prezent, Padbol are un calendar plin de competitii. La nivel international,  FIPA reglementeaza competitiile, astfel incat in anul 2013 a avut loc primul Campionat Mondial de Padbol din Argentina. A fost urmat de cel de-al doilea Campionat Mondial, desfasurat in toamna anului 2014 in Spania. In anul 2015 am participat si noi la Cupa Intercontinentala Las Palmas, unde am invins echipele Braziliei si Elvetiei, iar  Campionatul Mondial Uruguay 2016 ne-a adus titlul suprem la fete! Anemaria Gherghel și Florina Chiar au intrat în legendă ca fiind primele campioane mondiale din istoria padbolului feminin!

20507457_508293892852229_6251485115944259956_o

 

In 2017 Romania a fost gazda primului campionat european din istoria padbolului, eveniment de un real succes, unde am obtinut medalia de bronz la masculin. Evenimentul s-a bucurat de sustinerea Consiliului Judetean Constanta, a Directiei Judetene Pentru Sport si Tineret, precum si a Primariei Constanta.

In 2019 Romania va fi din nou gazda unui alt turneu extraordinar, Asociatia Romana de Padbol organizand  a IV a editie Campionatul Mondial de Padbol, competitie care a fost organizata pana acum doar de nume “grele” in istoria padbolului, ca Spania, Argentina si Uruguay.