Primul Campionat European din istoria padbolului a avut loc la Constanta, în perioada 14-17 septembrie. Noul sport  a bucurat publicul cu un eveniment unic în România, disputat de cei mai buni padboliști din țările europene, membre ale Federației Internaționale de Padbol. Au participat jucători din  Portugalia, Franta, Belgia,Italia, Germania, Suedia.

Juan Miguel Hernandez/Miguel Angel Barcelo Alonso (Spania),  campioni mondialii 2014-2016 au rămas în varful clasamentului mondial.

Spania a dominat prima ediție a Campionatului European de Padbol!

Spania a dominat prima ediție a Campionatului European de padbol la masculin.  Ibericii au avut trei echipe în careul de ași. și au acaparat marea finală. Campionii mondiali Miguel Angel Barcelo Alonso și Juan Miguel Hernandez au câștigat după un dublu 6 la 3 în fața formației Iniaki Iniesta Vicent și Juan Gil Vicent.

„Totul a fost extraordinar. Nivelul a fost unul foarte bun. Am jucat ca o echipă și am reușit să ne impunem. Suntem foarte fericiți”. a declarat Miguel Angel Barcelo Alonso.

 

România a cucerit medaliile de bronz

România a cucerit medaliile de bronz cu ajutorul lui „Pele”, așa cum este supranumit Nicuşor Ilinca. Acesta, alături de Rafael Vasile și de Gheorghe Mauro au trecut în finala mică de Spania II, 2-1 la seturi. Formația secundă a Spaniei a eliminat în sferturi România II (Robert Gherghișan și Ionuț Balaban), scor 2-0 (6-2, 6-1).  A treia echipa a României, (Mihai Țiplic și Cristian Stănescu) s-a oprit in grupe, după ce a învins echipa a doua a Franței.

 

 

“Toată lumea a fost extrem de încântată de acest eveniment. Padbol ne-a demonstrat că are un potențial de creștere incredibil. Am aratăt tuturor iubitorilor sportului frumusețea si spectaculozitatea padbolul, precum și bucuria pe care acesta o poate aduce fiecarei comunități din Romania. Luăm în calcul posibilitatea ca Mondialul din 2018, al cărui drept de organizare îl avem, să fie găzduit tot de oraşul Constanta!” a declarat Elisabeta Gherghișan, președintele Asociaţiei Române de Padbol.

 

Evenimentul a fost urmărit live

Evenimentul a putut fi urmărit live pe facebook a avut un impact de peste 1.2 milioane si şi a adunat peste 600.000 de vizualizări. De la eveniment nu au lipsit muzica, lumini, DJ, MC, majorete, dansatori și  numeroase premii și surprize pentru public. Evenimentul a fost realizat de Asociația Româna de Padbol,  în parteneriat cu Asociatia Terra Semper Fidelis Perspectiva Pentru Viitor, cu spijinul Consiliului Județean Constanța, Primariei Constanța și DJST Constanța. Parteneri ai acestui eveniment: Eco Anvelope, Virgin Radio, Hotel Sulina, Tale Travel, Radio Constanta.