Image Alt

Istoric

Unde suntem în prezent

În anul 2022, padbol poate fii practicat deja în : București ( Lia Manoliu și Offside Arena), Constanța (Academia Gheorghe Hagi)Mogoșoaia, Craiova (Flux Arena), Giurgiu, Baia Mare (Padbol Land și Squash & Padbol Club), Bistrița, Bârlad (Greenfiled Club), Galați (Stadion Dunărea), SighișoaraCugir (Stadion Municipal), Gura Humorului– Complex de Agrement Ariniș, Rădăuți, Cluj, Timișoara, Brașov, Buzău.

Când a început totul

Padbol s-a născut în anul 2008, în La Plata (Argentina) și a fost patentat în anul 2011.

Federația Internaționala de Padbol : Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Bolivia, Chile, Ecuador, Paraguay, Brazilia, Spania, Italia, România, Portugalia, Suedia, Elvetia, Franța, Germania, Israel, Belgia, Ungaria, Egipt, Emiratele Arabe, si altele.

Padbol este jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002), Falcao (ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup, Jose Bosingwa, Raul Mereilles, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic si multi altii.

În România a fost adus în anul 2015

În România a fost adus în anul 2015, Elisabeta Gherghișan fiind cea care a obținut licența exclusivă Padbol pe teritoriul României. În luna mai 2015 a avut loc lansarea oficială Padbol în Romănia. Printre personalitățile care au luat parte la eveniment sau care au încercat padbolul se numără Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argăseală, Mihai Stoichiță, Gigi Mulțescu, Adrian Neaga, Giani Kirița, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea, Ianis Hagi, precum și mulți alții.

În iulie 2015 a fost lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gică și Ianis Hagi și a câtorva sute de iubitori ai sportului. A urmat lansarea padbol la Bistrița, cu invitați precum Gabi Balint și Viorel Moldovan.

Gheorghe Hagi si Elisabeta Gherghisan, Presedinta Asociatiei Romane de Padbol

Cupa Intercontinentală din Las Palmas, Grand Canaria

În luna octombrie 2015 s-a desfașurat în București prima competiție. Câștigătorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentală din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015). Acolo, echipa  României a învins echipele Elveției și Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competiție internațională Padbol, după  Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania).

World Cup Uruguay 2016

Anul 2016 ne-a adus participarea României la cel de-al treilea mondial de padbol, World Cup Uruguay 2016, la careRomânia a fost reprezentată în competiție cu două echipe în turneul masculin și una in turneul feminin.

Anemaria Gherghel și Florina Chiar  au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria Padbolului feminin.

La masculin, România s-a clasat pe locul IV, cu victorii in fața Braziliei, Franței, Mexicului, Elveției. În sferturi, românii au făcut surpriza competiției,  jucând împotriva campionilor mondiali 2014, (Hernandez – Ramon), aceiași care au luat aurul și la acest turneu. Rezultatul a fost 2-0 pentru spanioli , dar scorul de 7-6, 7-5 spune totul despre respectul și admirația pe care le-am câștigat!

Mondial 2016 Uruguay

 

Euro Cup Romania 2017

Prima Cupa Europeană din istoria padbolului a avut loc la Constanța, în anul 2017. Evenimentul a fost  finanțat de Consiliul Județean Constanța, sprijinit de Primăria Constanța și de Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret.  Euro 2017 a reunit cele  mai bune echipe din Franța, Spania, Portugalia, Italia, Suedia, Belgia, Germania și România. Evenimentul a fost mediatizat în cele mai importante cotidiene de sport și transmis integral de Dotto Sport TV.  Euro Cup România 2017 a avut peste 600.000 de vizualizări, o cifra uriasă la acel moment pentru sportul lansat în România cu doar 2 ani în urmă.

 

Padbol acasa la Zlatan Ibrahimovic

Anul 2018 aduce o bomba și pe plan internațional:   Zlatan Ibrahimovic a decis să intre în lumea Padbolului! El s-a indăgostit de noul sport, și a instalat un teren chiar în clubul său din Suedia, Padzenter.

Padbol la Academia Gheorghe Hagi

Începand cu 2018, Padbol Romania s-a bucurat și de un alt eveniment, care a ridicat noul sport catre o altă sferă, anume aceea de antrenament complementar pentru fotbaliști: Academia Gheorghe Hagi a instalat un prim teren de Padbol, pe care il consideră un plus de valoare în pregătirea tehnică a jucatorilor.

2017- Cupa Europeană România 2017

2019 – Recunoașterea oficială a padbolului ca disciplină sportivă

2019- European Padbol Tour, Romanian Open ( organizat la CSN LIa Manoliu)

2020 – Romanian Padbol Tour ( Turneul Olteniei și Turneul Moldovei)

2021- Romanian Padbol Tour (Turneul Bucovinei, Turneul Olteniei, Turneul Moldovei, Cupa României)

2022- Romanian Padbol Tour ( Turneul Olteniei, Turneul Banatului, Turneul Bucovinei, Cupa României)

2022 – Recunoașterea FEDERAȚIEI ROMÂNE DE PADBOL

Post a Comment