Istoric

ÎN PREZENT

În anul 2020, padbol poate fii practicat deja în 14 orase: București ( Lia Manoliu și Offside Arena), Constanța (Academia Gheorghe Hagi), Mogoșoaia (Aleka), Craiova (Flux Arena), Giurgiu, Baia Mare (Padbol Land și Squash &Padbol Club), Bistrița, Bârlad (Greenfild Club), Galați (Stadion Dunărea), Sighișoara, Cugir (Stadion Municipal), Gura Humorului– Complex de Agrement Ariniș, Rădăuți, Cluj.

Anul 2019 : RECUNOAȘTEREA OFICIALĂ DE CĂTRE MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI CA DISCIPLINĂ SPORTIVĂ

 

CUM AM ÎNCEPUT?

Padbol s-a născut în anul 2008, în La Plata (Argentina) și a fost patentat în anul 2011.

Federația Internaționala de Padbol : Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Bolivia, Chile, Ecuador, Paraguay, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Elvetia, Franța,  Germania, Israel, Belgia, Ungaria și Romania.

Padbol este jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002), Falcao (ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup, Jose Bosingwa, Raul Mereilles, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic si multi altii.

În România a fost adus în anul 2015, Elisabeta Gherghișan fiind cea care a obținut licența exclusivă Padbol pe teritoriul României. În luna mai 2015 a avut loc lansarea oficială Padbol în Romănia, printre personalitățile care au luat parte la eveniment sau care au încercat padbolul fiind Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Carmen Tocală, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argăseală, Mihai Stoichiță, Gigi Mulțescu, Adrian Neaga, Giani Kirița, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea, Ianis Hagi, precum și mulți alții.

 

Gheorghe Hagi si Elisabeta Gherghisan, Presedinta Asociatiei Romane de Padbol
Gheorghe Hagi si Elisabeta Gherghisan, Presedinta Asociatiei Romane de Padbol

 

În iulie 2015 a fost lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gică și Ianis Hagi și a câtorva sute de iubitori ai sportului. A urmat lansarea padbol la Bistrița, cu invitați precum Gabi Balint și Viorel Moldovan.

Lansare Padbol la Bistrița- Viorel Moldovan, Gabi Balint, Sebi Moga, Elisabeta Gherghișan

În iulie 2015 a fost lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gică și Ianis Hagi și a câtorva sute de iubitori ai sportului. A urmat lansarea padbol la Bistrița,  cu invitați precum Gabi Balint și Viorel Moldovan.

În luna octombrie s-a desfașurat în București prima competiție oficială, iar caștigătorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentală din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015), unde echipa  României a învins echipele Elveției și Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competiție internațională Padbol, după  Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania).

Anul 2016 ne-a adus participarea României la Campionatul Mondial de Padbol Uruguay 2016,  unde România a fost reprezentată în competiție cu două echipe în turneul masculin și una in turneul feminin.

Medalia de aur este a noastră!

Anemaria Gherghel și Florina Chiar au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria Padbolului feminin.

Mondial 2016 Uruguay

Medalia de aur este a noastră!           

Anemaria Gherghel și Florina Chiar  au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria Padbolului feminin.

La masculin, România s-a clasat pe locul IV, cu victorii in fața Braziliei, Franței, Mexicului, Elveției. În sferturi, românii au făcut surpriza competiției,  jucând împotriva campionilor mondiali 2014, (Hernandez – Ramon), aceiași care au luat aurul și la acest turneu. Rezultatul a fost 2-0 pentru spanioli , dar scorul de 7-6, 7-5 spune totul despre respectul și admirația pe care le-am câștigat!

Prima Cupa Europeană din istoria padbolului a avut loc la Constanța, în anul 2017. Evenimentul a fost  finanțat de Consiliul Județean Constanța, sprijinit de Primăria Constanța și de Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret.  Euro 2017 a reunit cele  mai bune echipe din Franța, Spania, Portugalia, Italia, Suedia, Belgia, Germania și România. Mediatizat în cele mai importante cotidiene de sport și transmis integral de Dotto Sport TV, Euro 2017 a avut peste 600.000 de vizualizări, o cifra uriasă pentru sportul lansat în România, la acel moment, in urmă cu doar 2 ani înainte de acest eveniment.

Începand cu 2018, Padbol Romania s-a bucurat și de un alt eveniment, care a ridicat noul sport catre o altă sferă, anume aceea de antrenament complementar pentru fotbaliști: Academia Gheorghe Hagi a instalat un prim teren de Padbol, pe care il consideăa un plus de valoare în pregătirea tehnică a jucatorilor.

Anul 2018 aduce o bomba și pe plan internațional:   Zlatan Ibrahimovic a decis să intre în lumea Padbolului! El s-a indăgostit de noul sport și vrea să se ocupe de dezvoltarea acestuia si in alte țari nordice, cum ar fi Norvegia, Findlanda, Danemarca și Islanda, începând chiar cu instalarea unui prim teren de padbol in clubul său din Suedia, Padzenter.

În 2018- 2019 se lansează noi cluburi de Padbol, la Mogoșoaia, în vecinătatea Centrului Național de Fotbal din Mogoșoaia, La Flux Arena Craiova, la Greendfield Bârlad, Baia Mare, și în toate celelalte orașe.

Începșnd cu anul 2019 s-au pus bazele Turneului European de Padbol, care a și avut deja 4 turnee de succes, în Franța, România, Portugalia și Belgia! Citește aici mai multe despre activitatea sportivă!

Din 2020 am creeat conceptul ROMANIAN PADBOL TOUR, organizat sub tutela Asociației Române de Padbol, fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători la nivel național, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate.
Turneele naționale au rolul de a crește numarul de jucători și practicanți de padbol de la an la an, urmând ca în viitor, competițiile să se dezvolte pe diferite nivele valorice.

Intră și TU în comunitatea noastră! TE ASTEPTAM!