Image Alt

Istoric

ÎN PREZENT

În anul 2020, padbol poate fii practicat deja în 14 orase: București ( Lia Manoliu și Offside Arena), Constanța (Academia Gheorghe Hagi), Mogoșoaia (Aleka), Craiova (Flux Arena), Giurgiu, Baia Mare (Padbol Land și Squash &Padbol Club), Bistrița, Bârlad (Greenfild Club), Galați (Stadion Dunărea), Sighișoara, Cugir (Stadion Municipal), Gura Humorului– Complex de Agrement Ariniș, Rădăuți, Cluj.

Anul 2019 : RECUNOAȘTEREA OFICIALĂ DE CĂTRE MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI CA DISCIPLINĂ SPORTIVĂ

 

Gheorghe Hagi si Elisabeta Gherghisan, Presedinta Asociatiei Romane de Padbol

 

În luna octombrie s-a desfașurat în București prima competiție oficială, iar caștigătorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentală din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015), unde echipa  României a învins echipele Elveției și Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competiție internațională Padbol, după  Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania).

World Cup Uruguay 2016

Anul 2016 ne-a adus participarea României la cel de-al treilea mondial de padbol,  unde România a fost reprezentată în competiție cu două echipe în turneul masculin și una in turneul feminin.

Medalia de aur este a noastră! Anemaria Gherghel și Florina Chiar au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria Padbolului feminin.

 

Mondial 2016 Uruguay    

Anemaria Gherghel și Florina Chiar  au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria Padbolului feminin.

La masculin, România s-a clasat pe locul IV, cu victorii in fața Braziliei, Franței, Mexicului, Elveției. În sferturi, românii au făcut surpriza competiției,  jucând împotriva campionilor mondiali 2014, (Hernandez – Ramon), aceiași care au luat aurul și la acest turneu. Rezultatul a fost 2-0 pentru spanioli , dar scorul de 7-6, 7-5 spune totul despre respectul și admirația pe care le-am câștigat!

Euro Cup Romania 2017

Prima Cupa Europeană din istoria padbolului a avut loc la Constanța, în anul 2017. Evenimentul a fost  finanțat de Consiliul Județean Constanța, sprijinit de Primăria Constanța și de Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret.  Euro 2017 a reunit cele  mai bune echipe din Franța, Spania, Portugalia, Italia, Suedia, Belgia, Germania și România. Mediatizat în cele mai importante cotidiene de sport și transmis integral de Dotto Sport TV, Euro 2017 a avut peste 600.000 de vizualizări, o cifra uriasă pentru sportul lansat în România, la acel moment, in urmă cu doar 2 ani înainte de acest eveniment. 

Padbol acasa la Zlatan Ibrahimovic

Anul 2018 aduce o bomba și pe plan internațional:   Zlatan Ibrahimovic a decis să intre în lumea Padbolului! El s-a indăgostit de noul sport, și a instalat un teren chiar în clubul său din Suedia, Padzenter.

CUM AM ÎNCEPUT?

Padbol s-a născut în anul 2008, în La Plata (Argentina) și a fost patentat în anul 2011.

Federația Internaționala de Padbol : Argentina, Uruguay, Mexic, Panama, Bolivia, Chile, Ecuador, Paraguay, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Elvetia, Franța,  Germania, Israel, Belgia, Ungaria și Romania.

Padbol este jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002), Falcao (ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup, Jose Bosingwa, Raul Mereilles, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic si multi altii.

În România a fost adus în anul 2015, Elisabeta Gherghișan fiind cea care a obținut licența exclusivă Padbol pe teritoriul României. În luna mai 2015 a avut loc lansarea oficială Padbol în Romănia, printre personalitățile care au luat parte la eveniment sau care au încercat padbolul fiind Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Carmen Tocală, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argăseală, Mihai Stoichiță, Gigi Mulțescu, Adrian Neaga, Giani Kirița, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea, Ianis Hagi, precum și mulți alții.

În iulie 2015 a fost lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gică și Ianis Hagi și a câtorva sute de iubitori ai sportului. A urmat lansarea padbol la Bistrița, cu invitați precum Gabi Balint și Viorel Moldovan.

 

Lansare Bistrita- Viorel Moldova, Gabi Balint, Sebi Moga, Elisabeta Gherghisan

 

Juniorii Academiei Hagi- Eveniment Padbol

 

Prima competiție la Flux Arena Craiova

Padbol la Academia Gheorghe Hagi

Începand cu 2018, Padbol Romania s-a bucurat și de un alt eveniment, care a ridicat noul sport catre o altă sferă, anume aceea de antrenament complementar pentru fotbaliști: Academia Gheorghe Hagi a instalat un prim teren de Padbol, pe care il consideră un plus de valoare în pregătirea tehnică a jucatorilor.

 

Anul 2018 aduce o bomba și pe plan internațional:   Zlatan Ibrahimovic a decis să intre în lumea Padbolului! El s-a indăgostit de noul sport și vrea să se ocupe de dezvoltarea acestuia si in alte țari nordice, cum ar fi Norvegia, Findlanda, Danemarca și Islanda, începând chiar cu instalarea unui prim teren de padbol in clubul său din Suedia, Padzenter.

Post a Comment