Primul Campionat European din istoria padbolului a avut loc in Constanta, in perioada 14-17 septembrie. Noul sport  a bucurat publicul constantean cu un eveniment unic in Romania, la care au fost invitati cei mai buni padbolisti din tarile europene, membre ale Federatiei Internationale de Padbol, precum Spania ,Portugalia, Franta, Belgia,Italia, Germania, Suedia.  Juan Miguel Hernandez  Mir & Miguel Angel Barcelo Alonso (Spania),  campionii mondiali 2014-2016 si echipa care ne-a eliminat din sferturi in Uruguay (Mondial 2016),  s-au luptat sa ramana in varful clasamentului mondial.

Spania a dominat prima ediție a Campionatului European de padbol la masculin, competiţie desfășurată la Constanța. Ibericii au avut trei echipe în careul de ași și au acaparat marea finală, care a opus Spania I și Spania III. Campionii mondiali Miguel Angel Barcelo Alonso și Juan Miguel Hernandez au câștigat după un dublu 6 la 3 în fața formației Iniaki Iniesta Vicent și Juan Gil Vicent.”Totul a fost extraordinar. Nivelul a fost unul foarte bun. Am jucat ca o echipă și am reușit să ne impunem. Suntem foarte fericiți”. a declarat Miguel Angel Barcelo Alonso.

România a cucerit medaliile de bronz cu ajutorul lui „Pele”, așa cum este supranumit Nicuşor Ilinca. Acesta, alături de Rafael Vasile și de Gheorghe Mauro au trecut în finala mică de Spania II, 2-1 la seturi. Formația secundă a Spaniei a eliminat în sferturi România II (Robert Gherghișan și Ionuț Balaban), scor 2-0 (6-2, 6-1). A treia echipa a României, (Mihai Țiplic și Cristian Stănescu), la prima participare la o competiție internaţională, s-a oprit in grupe, după ce a învins echipa a doua a Franței.

“Toată lumea a fost extrem de încântată de acest eveniment. A fost cel mai reuşit din istoria acestui sport care ne-a demonstrat că are un potențial de creștere incredibil. Am aratat tuturor iubitorilor sportului, frumusetea si spectaculozitatea padbolul, precum si bucuria pe care acesta o poate aduce fiecarei comunitati, mai mici sau mai mari, din Romania. Luăm în calcul posibilitatea ca Mondialul din 2018, al cărui drept de organizare îl avem, să fie găzduit tot de oraşul Constanta!” a declarat Elisabeta Gherghișan, președintele Asociaţiei Române de Padbol.

Evenimentul a putut fi urmărit live pe facebook a avut un impact de peste 1.2 milioane si şi a adunat peste 600.000 de vizualizări. Pe parte de entertrainment, de la eveniment nu au lipsit muzica, lumini, DJ, MC, majorete, dansatori si  numeroase premii si surprize pentru public.Evenimentul a fost realizat de Asociatia Romana de Padbol,  in parteneriat cu Asociatia Terra Semper Fidelis Perspectiva Pentru Viitor, cu spijinul Consiliului Judetean Constanta, Primariei Constanta si Directiei Judetele Pentru Sport si Tineret. Parteneri ai acestui eveniment: Eco Anvelope, Virgin Radio, Hotel Sulina, Tale Travel, Radio Constanta.