Image Alt

Padbol Romania

FEDERAȚIA ROMANĂ DE PADBOL A PRIMIT CERTIFICATUL DE IDENTITATE SPORTIVĂ

Pentru a înțelege mai clar cât de mult înseamnă acest lucru pentru sportul nostru, facem o mică introducere referitoare la demersurile premergătoare obținerii acestui document. 

Am început cu pașii necesari recunoașterii padbolului ca disciplină sportivă.

După ce în mai 2015 a adus Padbolul în România, in luna martie 2016 , Elisabeta Gherghișan, (la acel moment Presedintele Asociației Române de Padbol), a solicitat Ministerului Sportului recunoașterea ca și disciplină sportivă.

Ce a urmat? Argumentarea solicitării prin diferite documente, memorii, prezentări, descrieri, regulamente, strategii de dezvoltare la nivel național. 

Ulterior, au avut loc mai multe demonstrații și competiții la care au participat reprezentanți ai Ministerului Sportului, urmate de rapoarte ale competițiilor.

Toate aceste etape au durat aproape cinci ani, iar padbol a fost recunoscut oficial ca disciplină sportivă in luna decembrie 2020.

A urmat infiintarea de cluburi sportive,  constituirea Federației Române de Padbol, și obținerea recunoașterii de catre  Federație Sportivă Națională, prin Certificatul de Identitate Sportivă eliberat la data de 19 iunie 2023.

Au trecut șapte ani până la acest moment, șapte ani în care nimic nu ar fi putut fi realizat fără eforturi si implicare 100%. Deși drumul a fost lung și anevoios,, suntem mândri să anunțăm că 𝗔𝗠 𝗥𝗘𝗨𝗦𝗜𝗧!

Și dacă a durat cât timpul necesar unui copil pentru a fi apt de școală, la fel consideram și noi acestă realizare. Ca pe un nou start de la care să pornim, de la care începem  să ne dezvoltăm ca și FEDERAȚIE SPORTIVĂ DE INTERES NAȚIONAL.

Obținerea Certificatului de Identitate Sportivă- avantaje și beneficii

Obținerea Certificatului de Identitate Sportivă aduce o serie de avantaje și beneficii Federației Române de Padbol, printre care:

Recunoaștere oficială: Certificatul de Identitate Sportivă confirmă oficialitatea și validitatea Federației Române de Padbol ca organizație sportivă recunoscută la nivel național, de către Agenția Națională Pentru Sport. Aceasta consolidează poziția și reputația Federației și a cluburilor afiliate în cadrul comunității sportive și în fața partenerilor și sponsorilor.

Acces la resurse și sprijin: Certificatul de Identitate Sportivă poate facilita accesul la resurse și sprijin din partea Agenției Naționale Pentru Sport, precum și din partea altor organizații sportive. Aceasta poate include finanțare pentru proiecte și activități ale Federației, suport în organizarea de competiții și evenimente, asistență în dezvoltarea infrastructurii și facilităților sportive etc. În același timp, facilitează accesul cluburilor afiliate la finanțarea proiectelor sportive de către autoritățile locale și județene, precum și sprijin din partea partenerilor și sponsorilor.

Implicare în procesele decizionale: Având Certificatul de Identitate Sportivă, Federația Română de Padbol poate fi recunoscută și implicată în procesele decizionale la nivelul autorităților sportive naționale. Aceasta oferă oportunitatea de a participa la consultări, de a-și exprima punctele de vedere și de a influența politica sportivă la nivel național.

Recunoaștere internațională: Certificatul de Identitate Sportivă poate consolida recunoașterea și acceptarea Federației Române de Padbol în cadrul comunității sportive internaționale. Acest lucru poate facilita participarea la competiții internaționale, colaborarea cu alte federații și organizații internaționale și promovarea padbolului românesc la nivel global.

Credibilitate și încredere: Obținerea Certificatului de Identitate Sportivă subliniază credibilitatea și încrederea acordată Federației Române de Padbol de către Agenția Națională pentru Sport, precum și de alte organizații sportive. Acest lucru poate contribui la atragerea de parteneri, sponsori și susținători, precum și la dezvoltarea unei comunități solide de jucători și antrenori.