Image Alt

Padbol Romania

România se pregăteşte de Cupa Intercontinentală (Insulele Canare, noiembrie 2015) şi de Mondialul din 2016 (Uruguay). Totul depinde de cât de rapid se dezvoltă infrastructura, ca să fie terenuri în cât mai multe oraşe, unde să se  organizeze concursuri şi selecţii. De exemplu, în week-end se va deschide la Bistriţa, în parc. Sebi Moga, fost jucător şi antrenor secund la Gloria, îşi face teren de padbol în oraşul care a dat nenumăraţi campioni ai sportului românesc.

Elisabeta Gherghişan, licenţiat exclusiv Padbol în România, susţine că în curând padbolul va ajunge şi în alte oraşe mari din ţară şi că se află în discuţii avansate cu mulţi fotbalişti. Printre aceştia se află şi Adrian Neaga, care intenţionează să îşi facă teren. La Asociaţia Română de Padbol Elisabeta Gherghişan e vicepreşedinte, iar Cristian Bivolaru e preşedinte. Terenurile de la Mamaia sunt proprietatea Elisabetei Gherhişan, iar din toamnă vor fi mutate în Bucureşti, cel mai probabil în Herăstrău.

Padbolul a aparut in Argentina in 2008, se seamana foarte mult cu fotbalul-tenis, dar este mult mai spectaculos, datorita regulilor si peretilor de sticla, care trimit mingea inapoi si aduc mult dinamism jocului. Fosti sau actuali fotbalisti il joaca deja; printre ei: Michael Laudrup, Stefano Fiore si Bernardo Corradi. De asemenea, alte glorii ale fotbalului mondial au devenit deja ambasadori Padbol in tarile lor – campionul mondial Denilson e ambasadorul sportului in Brazilia.

Post a Comment