Padbol, la Federatia Argentiniana de Fotbal!

Padbol  va avea in curand un teren oficial in Centrul National de antrenament Julio Humberto Grondona, centru apartinand Federatiei Argentiniene de Fotbal ( AFA ) , localizat in provincia Buenos Aires.

Atat Presedintele AFA, Claudio Fabián Tapia, cat si  actualul antrenor al Echipei Nationale a Argentinei, Jorge Sampaoli, au asteptari deosebite de la implementarea Padbolului  in antrenamentele fotbalistilor profesionisti.

Se astepta ca in luna aprilie a acestul an terenul de padbol sa fie gata instalat, acesta putand fi unul din multe altele ce vor fi instalate in principalul centru de pregatire al AFA. Printre altii, jucatori precum Lionel Messi, Sergio “Kun” Agüero si Ángel “Fideo” Di María se vor antrena in acest loc.

Sampaoli va avea si el Padbol in noul sau Complex Sportiv

In prezent, Antrenorul Nationalei Argentinei are in constructie un Complex Sportiv, in orasul Casilda, din provincia  Santa Fe, in care acesta s-a nascut.

Complexul, care se va intinde pe o suprafata de 3700 mp, se va compune din terenuri sintetice de inata calitate, dotate cu un sistem de iluminare unic in Argentina, care permite fotografierea si transmisiunile live in HD, la  fel ca pe marile stadioane. De asemenea, complexul va avea in componenta si 2 terenuri de Padbol , pe care antrenorul vrea sa implementeze un sistem de antrenament prin care sa dezvolte tehnica individuala a jucatorilor de fotbal.

In imagine, Gustavo Miguens, inventatorul Padbolului si CEO al Padbol International, impreuna cu Antrenorul Echipei Nationale de Fotbal a Argentinei, Jorge Sampaoli