Image Alt

Padbol Romania

Gheorghe Hagi si Elisabeta Gherghisan, Presedinta Asociatiei Romane de Padbol

Padbol seamănă mai mult cu un joc popular la noi, fotbalul-tenis, dar este mult mai dificil. Terenul de padbol este foarte mic iar mingea ricoşează din pereţii de sticlă, ceea ce conferă jocului un dinamism aparte. Poate fi jucat de oricine şi ajută la îmbunătăţirea coordonării reflexelor.

Gheorghe Hagi: E o chestiune de unghiuri, geometrie. Eu cred că la asta am stat foarte bine în teren, aşa că cred că mă descurc .

Hagi a promis că săptămâna viitoare va intra şi el în joc, până atunci, va încerca să amplaseze un teren de padbol la Academie, pentru ca elevii săi să înveţe într-un alt mod, cum să gândească tactic un joc de fotbal. Padbol-ul a fost adus în România de o femeie. Elisabeta Gherghişan este cea care a reuşit să obţină licenţa jocului pentru ţara noastră.

Elisabeta Gherghişan, promotorul Padbol-ului: Este un joc inventat în Argentina, în 2008 şi patentat în 2011. Mă simt nemapomenit de bine că am putut să îl aduc în România şi vrem să-l dezvoltăm la nivel naţional.

De trei ani, se organizează campionate mondiale de padbol, iar fotbalistul Adrian Neaga crede cu tărie că îşi poate alcătui o echipă alături de care să participe la competiţie, anul viitor. Aproape o oră a stat pe teren şi a jucat padbol, alături de Petre Marin.

Adrian Neaga, antrenor de fotbal: Este un sport solicitant, extrem de antrenant datorita faptului că mingea vine foarte repede în teren şi trebuie să fii întotdeauna într-o continuă mişcare.

Petre Marin, fost jucător de fotbal: E foarte diferit de ceea ce se întâmplă pe terenul mare, minifotbal. Este foarte dinamic şi trebuie să fii în permanenţă foarte atent, trebuie să-ţi alegi foarte bine unghiurile trebuie să iei în calcul foarte multe aspecte ca să poţi să joci la un nivel foarte înalt

Cristian Bivolaru, preşedintele Asociaţiei Române de Padbol: Dacă la tenisul cu piciorul ai deplină libertate, te poţi poziţiona unde vrei, aici, după cum vedeţi, cuşca nu-ţi permite. Îţi joacă multe feste…chiar şi unor profesionişti de nivelul lui Rică Neaga şi Petre Marin

Padbol poate fi jucat, până pe 15 septembrie, pe plaja din fata Hotel Iaki, aflata in centrul staţiunii Mamaia.

Post a Comment