Image Alt

Padbol Romania

În urmă cu câteva zile,  în orașul Alicante – Spania,  a avut loc prima întâlnire internațională a reprezentanților Padbol, în cadrul căreia s-au discutat diverse teme. Cele mai importante au fost prezentarea noului teren de joc al mărcii Padbol, noua aplicație digitală dezvoltată exclusivă, calendarul sportiv internațional și prezentarea oficială a Academiei de Padbol.

Din partea companiei Padbol Internațional au fost prezenți președintele Gustavo Miguens, cel care a inventat terenurile de padbol, directorul său general Nicolás Renedo și noul director al Academiei de Padbol, Pablo Aguilera.

Țara noastră a fost reprezentată la acest meeting de Elisabeta Gherghisan, reprezentantul exclusiv Padbol România, Bulgaria, Moldova. Ea este cea care care a adus padbolul în țara noastră, l-a dezvoltat, l-a ridicat la rangul de disciplină sportivă oficial recunoscută și Federație Națională 

Deasemenea, au fost prezenți mulți alți dezvoltatori și reprezentanți ai padbolului la nivel internațional, precum Abdulaziz Yousif-Qatar, Gyuri Garics – Austria, Germania și Liechtenstein, Hussein Kapasi și Kabir Khorram – Emiratele Arabe Unite și Kuweit, Aly Nour – Egipt,  Attila Horváth, Gábor Halmai şi Tamás Bócz- Ungaria, Andy Moore şi Vik Sharma – Marea Britanie; precum si alți reprezentanți din Ucraina, Andorra și Cipru.

La eveniment au participat cativa dintre cei mai buni jucatori din lume. Reprezentanții l-au putut vedea pe cel mai de succes jucător din istoria Padbolului, dublul campion mondial Juanmi Hernández, în acțiune alături de mari campioni precum Migue Barceló Alonso, Fide și Fran Santiago Gracia. Ulterior, spectacolului sportiv i s-au alăturat si o parte dintre reprezentanții țărilor sus-menționate.

Cireasa de pe tort a fost prezentarea noului teren marca Padbol, care depășește cu mult așteptările bazelor sportive și ale iubitorilor de sport.

Trenurile de padbol - tehnologie de ultimă oră

O altă noutate o reprezintă  noului instrument de rezervare Padbol Match, creată exclusiv pentru acest sport, și care înseamnă o gestionare extrem de facilă a rezervărilor, unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de investiție și rentabilitate la terenurilor de sport.

Managementul cluburilor - o singură aplicație mobilă

O altă noutate o reprezintă  noului instrument de rezervare Padbol Match, creată exclusiv pentru acest sport, și care înseamnă o gestionare extrem de facilă a rezervărilor, unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de investiție și rentabilitate la terenurilor de sport.

Academia de Padbol

Noutatea vine și pe plan sportiv, prin dezvoltarea Academiei Internaționale de Padbol.

Incepând cu acest an, cei doritori vor avea acces la cursuri și certificări pe diferite categorii, pornind de la instructori si continuând cu antrenori,  formatori, arbitraj, și până la managementul cluburilor de padbol.

padbol world cup

La finalul meetingului a fost anunțată cu mare bucurie revenirea competițiilor internaționale, concretizate prin cea de-a patra ediție a Cupei Mondiale de Padbol, ce va fi organizată  în noiembrie 2023. Locația va fi anunțată la șfârșitul lunii martie, în urma voturilor acordate celor 4 aplicanți ajunși în etapa finală.