Image Alt

Padbol Romania

Padbol, noua modă în sportul românesc, după un 2019 plin de realizări!

Elisabeta Gherghișan, Presedinta Asociației Române de Padbol, cea care a adus padbol în România și care este implicată în dezvoltarea nationala a acestui sport, ne dezvaluie că în 2019 padbol s-a extins în multe orașe la nivel național, acum putând fii practicat în București, Mogoșoaia, Giurgiu, Craiova, Galați, Bârlad, Gura Humorului, Cugir, Sighișoara, și, de peste 2 ani, ca și antrenament complementar al fotbaliștilor de la Academia Gheorghe Hagi.

“A fost un an plin de evenimente pentru noi. Pe fondul necesitatii dezvoltarii unei infrastructure, necesare practicării oricărui sport, putem afirma că exista un interes deosebit la nivel național, avem foarte multe solicitări, unele dintre ele deja concretizate în cluburi de padbol în diferite orașe, altele urmând a fii deschise în urmatorul an.”- Elisabeta Gherghisan

Una dintre cele mai importante locații se află chiar la 100 de metri de Arena Naționala, o locație deosebită având în componență 3 terenuri de padbol, vestiare, zonă de relaxare, învestiție realizată chiar de catre Complexul Național Lia Manoliu si Ministerului Tineretului și Sportului. Deasemenea, datorită unor investitori privați, cluburile Flux Arena Craiova și Greenfield Club Bârlad beneficiaza de toate condițiile necesare desfășurării unor turnee regionale sau chiar naționale, urmand ca si alte cluburi sa se extinda in acest an, cu ar fi Offside Arena, Padbol Sighisoana, Padbol Land Baia Mare, si altele.
Venind vorba despre turnee, și pe plan sportiv Padbol a avut un an plin de evenimente, în special internaționale.
“În urmă cu aproximativ 2 ani am început, împreună cu câtiva colegi din alte țari, să conturăm idea unui turneu deschis tuturor cluburilor și jucatorilor de padbol din Europa. Ideea s-a transformat într-un concept, eu m-am transformat în mentor al acestuia, iar în anul 2019 și-a făcut debutul spectaculos Turneul European de Padbol, cu 4 ediții ce au fost organizate în Franța, România, Portugalia și Belgia.” (www.europeanpadboltour.com) – E.G.

Asociația Româna de Padbol se poate mandri cu rezultate deosebite pe podiumul confruntărilor internaționale, obținând două titluri de vicecampioni europeni în Portugalia și Belgia, prin echipa formată din Rafael Vasile și Cristi Vasile, precum și un loc 3 la Romanian Open, prin echipa formată din Mihai Țiplic, Matincă Daniel, Moraru Gabriel.
Rafael Vasile și Cristi Vasile se află pe locul 3, respectiv 5 în clasamentul celor 85 de jucători participanți la Turneul European de Padbol 2019.
De menționat sunt și ceilalți jucători participanți la turneele europene, Voicu Constantin, Dobre Pierino, Surugiu Olivian, Răducan Bogdan, Dinuică Laurențiu, Victoraș Popescu, Păciucă Andrei, Deaconescu Gabriel. Gherghișan Robert, Ionuț Pălăduța, Dragoș Oanea, Stănică Stefan, Dascălu Alex.

“Pentru anul 2020 Asociația Româna de Padbol iși propune cât mai multe evenimente la nivel național, dintre care cele mai importante vor fii Turneele Regionale și Cupa României.
De asemenea, în luna ianuarie se va anunța și programul competițional al Turneului European de Padbol 2020. Vom lua în calcul și posibilitatea organizarii unuia dintre turneele europene din nou în România.” – E.G.