ROMANIAN OPEN 2019

ROMANIAN OPEN 2019 – LIA MANOLIU

În perioada 31 august -1 septembrie, pe terenurile de Padbol din Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu” din București a avut loc ce-a de-a doua etapă a Turneului European de Padbol, prima etapa având loc in Franta, în luna iunie 2019.
Turneul (Romanian Open 2019) a fost organizat de Asociația Româna de Padbol, cu sprijinul CSN Lia Manoliu și sustinerea Ministerului Tineretului și Sportului.

TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL (EPT), primul și singurul de acest gen din istoria Padbolului, este fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători din diferite țări europene, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate. În fiecare an, TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL va fii extins cu mai multe țări, cu mai multe turnee și cu cat mai mulți jucători pasionați de acest sport.

La eveniment s-au prezentat :

-Din Spania, Miguel Angel/ Juanmi Hernandez, campioni mondiali 2016 și europeni 2017(România), și Javier Asensio/ Francesco Javier – vicecampioni naționali,

-Din Portugalia, Gregoor Van Dijk/ Ricardo Marquez – câștigătorii Turneului European, ediția Franța 2019, Antonio Henrique/ Guilerme Henrique/Ricardo Silva și Gongalo Pina/Gongalo Ferrao,

-Din Belgia Mattias Van Holm/ Wannes Blondelle și Vermote Maarten/ Ratajczak Geoffrey.
Din Bucuresti: Rafael Vasile/Cristian Vasile (Sportul pentru Viitor), echipă formată din tată-fiu, primul având experiență în padbol, acumulată la World Cup 2016 – Uruguay, preum și Euro 2017 – România, unde a și ocupat locul 3 pe podium.

Tot de la cluburi din București au participat și echipele Stănică Stefan/Alex \Dascălu (Offside Arena), Voicu Costel/Stavri Pierino, Deaconescu Gabriel/Andrei Păciucă , Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel (Sportul pentru Viitor).

Din Craiova: Surugiu Olivian/ Raducan Bogdan și Dinuică Laurențiu/Popescu Victoraș, ambele de la Clubul Flux Arena.
Echipele Rafael Vasile/Cristian Vasile, Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel , Voicu Costel/Stavri Pierino (Sportul pentru Viitor), Surugiu Olivian/ Raducan Bogdan (Flux Arena) s-au calificat in fazele superioare ale competitiei.
Rafael Vasile/Cristian Vasile (Sportul pentru Viitor) au făcut surpriza turneului, câstigand meciuri foarte grele chiar împotriva campionior mondiali, spaniolii Miguel Angel/ Juanmi Hernandez și a câștigatorilor European Padbol Tour-France Open 2019, portughezii Gregoor Van Dijk/ Ricardo Marquez. Din pacate au pierdut în semifinale în fata vicecampionilor Spaniei, Javier Asensio/ Francesco Javier, iar dupa aceste meciuri foarte grele au ajuns în finale chiar cu conaționalii Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel, care, folosind si cel de-al treilea jucator i-au învins și au obținul locul 3 pe podium, și pentru care îi felicităm.
Finala mare a aparținut spanioliilor, între cele două echipe purtându-se o luptă a orgoliilor si ambițiilor, finalizată cu victoria echipei din Barcelona, Javier Asensio/ Francesco Javier, care au devenit astfel campionii Romanian Open 2019.
Evenimentul a putut fi urmărit live pe facebook Padbol România, dar și din tribune, de unde a fost urmărit de un public numeros, printre care și reprezentanți ai MTS, Stefan Rohnean, directorul CSN Lia Manoliu, precum și de alți invitați din lumea fotbalului, jucători sau antrenori precum Gigi Mulțescu, Eugen Neagoe, ale căror păreri le veți putea afla în curând pe www.padbol.ro și pe toate paginile oficiale Padbol România.

Parteneri Romanian Open:

Ministerul Tineretului si Sportului, Complexul National Lia Manoliu, Virgin Radio, Complex Vision Media, Midocar, Dakor, TG World Football Promotion, Stelele Viitorului Bucuresti, Flux Arena Craiova.