Image Alt

Padbol Romania

PADBOL DEVINE SPORT NAȚIONAL

În weekedul 1-2 octombrie, în Complexului Sportiv Național “Lia Manoliu”a avut loc Prima Cupa a României la Padbol, sport ce se impune tot mai mult la nivel național în ultimii ani.

Organizată de Asociația Română de Padbol, Cupa României la Padbol a ieșit din tiparele unei simple competiții, fiind un spectacol de tehnică, talent și culoare!

Cele douăzeci de echipe participante, președinți de cluburi din toată țara, amenajarea deosebită a locației, si un permanent public iubitor de sport, toate acestea au întregit reușita evenimentului.

O surpriză pentru cei prezenți a fost și prezentarea, în premiera internațională, a mascotei Padbol,  (jaguarul Chivi), cu care niciunul dintre cei prezenți nu a scăpat ocazia să se fotografieze.

O atmosferă de adevărată sărbătoare, datorată și faptului că acest eveniment reprezintă pentru comunitatea Padbol Romania trecerea la statutul de sport național,  sportul bazându-se la acest moment pe o infrastructură care permite practicarea acestuia în cele peste 30 de terenuri din 17 orașe.

Din partea Ministerului Tineretului și Sportului a fost prezent  Subsecretar de Stat Cristian Emilian Ghită, care a luat cuvântul alături de Stefan Rohnean, Directorul Compexului Sportiv National Lia Manoliu și Elisabeta Gherghișan, Presedintele Padbol Romania,  și care a reconfirmat deschiderea și sprijinul Ministerului pentru Federația Română de Padbol în curs de constituire.

 “Padbol este un sport nou, foarte dinamic, foarte adaptat la nevoile și așteptările publicului modern. Veți avea din partea noastră tot sprijinul,  pentru ca este realamente foarte important ceea ce faceți pentru promovarea sportului, de la cel mai înalt nivel și până la nivelul de copii și tineret Îi felicit pe absolut toți cei care sunt implicați în acest moment în dezvoltarea acestei foarte frumoase ramuri sportive. Le mulțumesc cluburilor care au hotărât să își introducă această ramură sportivă în Certificatul de Identitate Sportivă, care au hotărât să își dedice timpul, sportivii și baza materială pentru dezvoltarea acestui sport. Mă bucur foarte tare că apar tot mai multe baze în România dedicate acestui sport foarte dinamic foarte modern și foarte plăcut pentru un public tânăr modern”. – Subsecretar de Stat Cristian Emilian Ghiță, Ministerul Tineretului și Sportului.

Participanții și organizatorii s-au bucurat de 2 zile cu vreme frumoasă și soare, dar și fără restricții, care s-au pus în aplicare la doar cateva ore dupa finalizarea evenimentului. Cineva acolo sus iubește Padbolul, iar spectacolul sportiv a fost urmărit în ambele zile din tribunele CSN „Lia Manoliu”,  meciurile din sferturi/semifinale/finale fiind transmise și în direct de Padbol Romania și Metropola TV.  

Pentru a înțelege și mai mult ce este padbolul, poți vizualiza meciurile din sferturi, semifinale și finale pe canalul de youtube Padbol România, explicate și comentate de Adi Dobre, comentator sportiv cu experientă.

Flux Arena 1, câştigătoarea primei ediţii a Cupei României la Padbol

Prima deţinătoare a Cupei României la Padbol este Flux Arena 1, formată din Laurenţiu Dinuică şi Olivian Surugiu. În finală, cei doi au învins cuplul Gabriel Deaconescu-Andrei Păciucă, de la echipa Padbol Arena 1 Bucureşti.CUPA ROMANIEI

Locul al treilea a fost obţinut de Padbol Giurgiu, format din Gabriel Turnea şi Mugurel Vrabie. Cei doi i-au învins pe Bogdan Răducan şi Răzvan Ciobanu, de la Flux Arena 2 B, scor 6-3, 6-3.

Printre cei care au asistat la spectacolul sportiv au fost mai mulți oameni de fotbal, printre care și Mihai Teja și fostul internațional Marius Niculae.

Antrenorul Mihai Teja la prima interacțiune cu Padbolul –

“Îmi place acest sport, este în plină dezvoltare și chiar este un sport intens, un sport în care utilizezi partea tehnică, partea tactică, dar și partea fizică, în special coordonarea. Este interesant din toate punctele de vedere. Mă impresionează foarte mult tehnica pe care o au jucătorii, coordonarea, toată această metodică de lovire a mingii cu mantinela, cu geamurile, unghiuri de joc, spații, e clar că în toate acestea trebuie să îți folosești inteligența, gândirea. De aceea îl consider un sport complex, la fel ca și fotbalul, un sport care ajută, toată această tehnica pe care trebuie să o stăpânești foarte bine cu ambele picioare, lovirea și din voleu dar și din drop, și foarte multe alte procedee tehnice interesante și complexe! În plus, o intensitate foarte bună! Toate acestea ajută foarte mult în dezvoltarea procedeelor pe care le folosești și jocul de fotbal. Spațiul este restrâns, iar de aici vine și agilitatea, coordonarea, care sunt și ele foarte importante. Mi-aș trimite cu plăcere jucătorii la padbol, să îl practice chiar pentru că este un antrenament foarte complex. Îmi place și sper ca toate echipele să încerce să aibe un asemenea teren.”

Cupa României la Padbol a fost organizată de Asociația Română de Padbol, avand ca parteneri Padbol RomaniaCSN Lia ManoliuAlexandrion GroupSC Max EstateTrattoria MonzaSenseBall , ESX-Abonamente Săli.

Partenerii media ai Primei Cupe a Romaniei la Padbol sunt Metropola TV și Sport Total FM.

Cupa Romaniei- DigiSport