Image Alt

Padbol Romania

Echipa națională de padbol a României a început fulminant Cupa Mondială care se desfășoară în Brazilia, la Sao Paolo. 
 
Tricolorii au reușit o victorie de moral, în chiar meciul inaugural, contra puternicei selecționate a Uruguay-ului, campioana en-titre a Cupei Americii, pe care am depășit-o cu 7-6, 6-2. Această deschidere perfectă ne-a ajutat să reglăm mecanismele, să ne adaptăm la fusul orar și la condițiile de căldură și umiditate din Brazilia. 
 
În restul meciurilor din grupă, România nu a cedat niciun set. Victoriile cu Austria (6-2, 6-2), Italia (6-4, 6-4) și Kuwait (6-0, 6-2) au asigurat tricolorilor calificarea înainte de ultima etapă. 
 
Sâmbătă dimineață vom juca împotriva selecționatei din Emiratele Arabe Unite, având, matematic, calificarea asigurată. Totuși, meciul contra arabilor are miza sa, deoarece un punctaj mai bun în grupe asigură un traseu mai lesnicios în sferturile de finală și în fazele eliminatorii. 
 
Din fiecare grupă se califică primele două, dar și două echipe situate pe locul al treilea. 
 
„Sunt încrezătoare în șansele băieților noștri de a face o figură foarte frumoasă la Cupa Mondială. Am văzut ce performanță remarcabilă au realizat colegii de la minifotbal, cucerind titlul mondial. Acest lucru ne-a bucurat și ne-a ambiționat să luptăm pentru culorile naționale. Vă promitem că vom face totul pentru ca România să ajungă pe podium la Cupa Mondială de padbol”, a declarat președintele Federației Române de Padbol, Elisabeta Gherghișan.