Asociatia Romana de Padbol

Baner Arp

Asociatia Romana de Padbol este o asociatie noua, bazata pe o viziune la fel moderna ca si sportul pe care il reprezinta. Padbol este un sport modern si complex, pe care orice club sportiv sau academie de fotbal isi va dori sa il adopte ca si antrenament complementar pentru imbunatatirea coordonarii motorii, a concentrarii si a reflexelor jucatorilor, de orice varsta sau nivel sportiv.

Asociatia Romana de Padbol sustine dezvoltarea la nivel national. Viziunea sa este ca in maxim 2-3 ani sa se dezvolte o infrastructura care sa permita organizarea de competitii in fiecare regiune din tara,  in urma carora sa se poata forma o echipa nationala puternica, care sa reprezinte cu succes Romania pe plan international.

Asociatia Romana de Padbol s-a afiliat la Federatia Internationala de Padbol in anul 2015, alaturi de Argentina, Uruguai, Mexic, Brazilia, Bolivia,Panama, Spania, Italia, Portugalia, Franta, Norvegia, Suedia, Findlanda, Danemarca, Anglia, Australia, Elvetia, Statele Unite ale Americii, previzionandu-se ca in urmatorii doi ani numarul acestora sa se dubleze.

In fiecare tara in care este prezent, Padbol are un calendar plin de competitii. La nivel international,  FIPA reglementeaza si organizeaza competitiile, astfel incat in anul 2013 a avut loc primul Campionat Mondial de Padbol din Argentina. A fost urmat de cel de-al doilea Campionat Mondial, desfasurat in toamna anului 2014 in Spania. Anul 2015 ne-a dus deja cu echipa la Cupa Intercontinentala din, Las Palmas-Grand Canaria, unde am invins echipele Braziliei si Elvetiei, iar pentru anul acesta ne pregatim pentru  Campionatul Mondial 2016, ce ne va duce in America de Sud (noiembrie, Uruguay).

O echipa, astazi anonima, va avea sansa,  sa reprezinte Romania la Mondial!

Ne bucuram sa fim cei care putem implini un vis, o dorinta, o speranta, pentru niste tineri care pana mai ieri  nici nu indrazneau, poate,  sa gandeasca la o asemenea sansa!

Romania va fi gazda unui turneu extraordinar, Cupa Intercontinentala din 2017, competitie care a fost organizata pana acum doar de nume “grele” in istoria padbolului, ca Spania sau Argentina.

In concursul pentru obtinerea organizarii evenimentului, Romania a participat alaturi de Franta, Elvetia, Brazilia si Portugalia, tari unde padbolul a ajuns cu mult timp inainte de mai 2015 (cand s-a lansat la noi). Membrii Federatiei Internationale de Padbol au fost convinsi insa ca aici e locul cel mai bun pentru continuarea dezvoltarii Padbol in Europa de Est.