Asociatia Romana de Padbol

Asociatia Romana de Padbol este o asociatie noua, bazata pe o viziune la fel moderna ca si sportul pe care il reprezinta. Padbol este un sport modern si complex, pe care orice club sportiv sau academie de fotbal isi va dori sa il adopte ca si antrenament complementar pentru imbunatatirea coordonarii motorii, a concentrarii si a reflexelor jucatorilor, de orice varsta sau nivel sportiv.

Componenta Asociatiei Romane de Padbol este formata din:

Elisabeta Gherghisan, Presedintele Asociatiei, Licentiat Exclusiv Padbol , numita de catre cei din mediul sportiv sau presa ca fiind  „cea care a adus Padbolul in Romania”. Absolventa a Facultatii de Drept si Master in Dreptul Afacerilor, peste 10 ani Agent de Jucatori FIFA, Elisabeta Gherghisan a avut viziunea de a implementa si dezvolta aici, in Romania, sportul secolului XXI,  Padbol! Si o face cu mare succes, avand in doar 3 ani rezultate deosebite pe plan national si international.

Cristian Bivolaru, Vicepresedintele Asociatiei,  fostul secretar general adjunct al FRF pe probleme internaţionale între anii 1986-2005,  supranumit si fostul „Prim Ministru” al FRF, 10 ani observator UEFA, in prezent Director General la FC Viitorul Constanta, mana dreapta a celului mai iubit fotbalist din toate timpurile, Gheorghe Hagi,  a fost inca de la inceput alaturi de Elisabeta Gherghisan in proiectul dezvoltarii padbol din punct de vedere sportiv. Il puteti intalni foarte des la evenimentele de lansare a noilor cluburi, dar mai ales la evenimentele internationale precum Euro 2017 Romania sau World Cup Romania 2018,  eveniment ce va avea loc in luna septembrie.

 

Asociatia Romana de Padbol sustine dezvoltarea la nivel national. Viziunea sa este ca in maxim 1-2  ani sa se dezvolte o infrastructura care sa permita organizarea de competitii in fiecare regiune din tara,  in urma carora sa se poata forma o echipa nationala puternica, care sa reprezinte cu succes Romania pe plan international.

Asociatia Romana de Padbol s-a afiliat la Federatia Internationala de Padbol in anul 2015, alaturi de Argentina, Uruguai, Mexic, Brazilia, Bolivia,Panama, Paraguay, Eduador, Chile, Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Franta, Germania, Suedia,  Australia, Elvetia,  previzionandu-se ca in urmatorii ani numarul acestora sa creasca exponential.

In fiecare tara in care este prezent, Padbol are un calendar plin de competitii. La nivel international,  FIPA reglementeaza competitiile, astfel incat in anul 2013 a avut loc primul Campionat Mondial de Padbol din Argentina. A fost urmat de cel de-al doilea Campionat Mondial, desfasurat in toamna anului 2014 in Spania. Anul 2015 ne-a dus deja cu echipa la Cupa Intercontinentala din, Las Palmas-Grand Canaria, unde am invins echipele Braziliei si Elvetiei, iar  Campionatul Mondial 2016 din Uruguay ne-a adus titlul suprem la fete!Anemaria Gherghel și Florina Chiar au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria padbolului feminin.

După primii pași, padbolul a capatat contur și identitate de valoare în România, iar plecarea în America de Sud a fost o provocare majoră, pentru noi toți,  si o rampa de lansare pentru padbolul românesc.

20507457_508293892852229_6251485115944259956_oIn 2017 Romania a fost gazda primului campionat european din istoria padbolului, eveniment de un real succes, unde am obtinut medalia de bronz la masculin. Evenimentul s-a bucurat de sustinerea Consiliului Judetean Constanta, a Directiei Judetene Pentru Sport si Tineret, precum si a Primariei Constanta.

 

In 2018 Romania va fi din nou gazda unui alt turneu extraordinar, Asociatia Romana de Padbol organizand in luna septembrie a IV a editie Campionatul Mondial de Padbol, competitie care a fost organizata pana acum doar de nume “grele” in istoria padbolului, ca Spania, Argentina si Uruguay. O echipa, astazi anonima, va avea sansa sa ne reprezinte la World Cup Romania 2018! Ne bucuram sa fim cei care putem implini un vis, o dorinta, o speranta, pentru niste tineri care pana mai ieri  nici nu indrazneau, poate,  sa gandeasca la o asemenea sansa!

 

Evenimentul va fi puternic mediatizat, meciurile vor fi transmise in direct, iar participantii, invitatii si spectatorii se vor bucura de un spectacol sportiv deosebit, nimic din ceea ce va puteti imagina!

Nu vor lipsi muzica, premii, dansatori, precum si alte surprize. Fiti cu ochii pe noi! Suntem „the best”!