Asociatia Romana de Padbol

Asociatia Romana de Padbol este o asociatie noua, bazata pe o viziune la fel moderna ca si sportul pe care il reprezinta. Padbol este un sport modern si complex, pe care orice club sportiv sau academie de fotbal isi va dori sa il adopte ca si antrenament complementar pentru imbunatatirea coordonarii motorii, a concentrarii si a reflexelor jucatorilor, de orice varsta sau nivel sportiv.

Asociatia Romana de Padbol sustine dezvoltarea la nivel national. Viziunea sa este ca in maxim 2-3 ani sa se dezvolte o infrastructura care sa permita organizarea de competitii in fiecare regiune din tara,  in urma carora sa se poata forma o echipa nationala puternica, care sa reprezinte cu succes Romania pe plan international.

Asociatia Romana de Padbol s-a afiliat la Federatia Internationala de Padbol in anul 2015, alaturi de Argentina, Uruguai, Mexic, Brazilia, Bolivia,Panama, Spania, Italia, Portugalia, Franta, Norvegia, Suedia, Findlanda, Danemarca, Anglia, Australia, Elvetia, Statele Unite ale Americii, previzionandu-se ca in urmatorii doi ani numarul acestora sa se dubleze.

In fiecare tara in care este prezent, Padbol are un calendar plin de competitii. La nivel international,  FIPA reglementeaza si organizeaza competitiile, astfel incat in anul 2013 a avut loc primul Campionat Mondial de Padbol din Argentina. A fost urmat de cel de-al doilea Campionat Mondial, desfasurat in toamna anului 2014 in Spania. Anul 2015 ne-a dus deja cu echipa la Cupa Intercontinentala din, Las Palmas-Grand Canaria, unde am invins echipele Braziliei si Elvetiei, iar  Campionatul Mondial 2016 din Uruguay ne-a adus titlul suprem la fete!

Anemaria Gherghel și Florina Chiar au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria padbolului feminin. Titlul apartine micutelor fete cu suflet mare, si noua, tuturor romanilor!

 Anemaria Gherghel a fost declarată si cea mai bună jucătoare a turneului.

După primii pași, padbolul a capatat contur și identitate de valoare în România, iar plecarea în America de Sud a fost o provocare majoră, pentru noi toți,  si o rampa de lansare pentru padbolul românesc.

In 2018 Romania va fi gazda unui turneu extraordinar, Campionatul Mondial de Padbol, , competitie care a fost organizata pana acum doar de nume “grele” in istoria padbolului, ca Spania, Argentina si Uruguay.

O echipa, astazi anonima, va avea sansa sa ne reprezinte la Mondial 2018 Romania!

 Ne bucuram sa fim cei care putem implini un vis, o dorinta, o speranta, pentru niste tineri care pana mai ieri  nici nu indrazneau, poate,  sa gandeasca la o asemenea sansa!

Pana la Mondial 2018,  pentru prima oara in istoria padbolului, Asociatia Romana de Padbol organizeaza la Constanta, intre 14-17 septembrie, Campionatul European de Padbol 2017! Evenimentul, organizat in parteneriat cu Asociatia Terra Semper Fildelis Perspectiva pentru Viitor,  se bucura de sustinerea Consiliului Judetean Constanta, a Directiei Judetene Pentru Sport si Tineret, precum si a Primariei Constanta.

Evenimentul va fi puternic mediatizat, meciurile vor fi transmise in direct, multe premii, surprize, precum si invitati din lumea sportului ii asteapta atat pe participanti, cat si pe spectatori.

20507457_508293892852229_6251485115944259956_o