Image Alt

Randament terenuri padbol

Terenurile de padbol oferă o performanță excelentă!!!

În momentul inițierii unei afaceri, gradul de ocupare al terenurilor reprezintă una din cele mai importante considerente economice care trebuie luată în calcul. Din acest punct de vedere, terenurile de padbol oferă o performanta excelentă, fiind necesari doar 60 mp.

Instalarea unui teren de Padbol(sau reamenajarea spatiilor existente, dar care au o rentabilitate scăzută) reprezintă o investiție cu o recuperare rapidă a capitalului, transformându-l într-o afacere interesantă și foarte profitabilă.

Venituri anuale de peste 20.000 euro/teren!!!

Cu o medie de 6 ore pe zi și un preț minim de 10 euro pe oră, fără a lua în considerare rata de creștere a prețului de închiriere sau veniturile complementare din alte vânzări, se pot genera anual venituri de peste 20.000 euro/teren.

Iată un calcul de rentabilitate financiară a închirierii terenurilor de padbol, comparativ cu cele mai cunoscute terenuri de sport, respectiv tenis și fotbal:

Teren padbol versus teren tenis

Exemplul din imagine este real, de la Club Campo di Medici- Rădăuți, unde se poate observa cu usurință că pe aceeași suprafață necesară unui teren de tenis, se pot instala nu mai puțin de 6 terenuri de padbol!!!

Pretul de inchiriere al terenurilor de tenis sunt aproximativ egale sau chiar mai mici decat cele ale terenurilor de padbol, deci la un calcul simplu, în aceiași suprafata se pot castiga minim 60 de euro/ora, în loc de 10 euro/ora. Mai mult de atât, deoarece padbol este un sport care se joacă doar în câte 4 jucători, costul de închiriere  resimțit de fiecare client în parte este și el foarte atractiv.

Teren padbol versus teren minifotbal

Ca și în cazul terenului de tenis, este evident că într-un spațiu egal cu cel al terenurilor de minifotbal, care este de 20×40 mp, (respectiv 800), pot fii instalate 8 terenuri de padbol, păstrând o distanță de aproximativ 2 metri între terenuri.

Un teren de minifotbal se închiriaza cu aproximativ 20 euro/ora, în timp ce 8 terenuri de padbol pot aduce un venit de minim de 80 euro/ora.

În ambele comparații am minimizat prețul de închiriere al terenului de padbol, care este în realitate între 60 si 80 ron/ora.