Ce este Padbol?

PADBOL este un sport care nu e doar sănătos… un sport care e nebun!  Un joc nou, mai tare decât tot ce ai jucat până acum. N-ai mai văzut aşa ceva nici la televizor și nici în spatele blocului!
Padbol e sportul care îmbina perfect sănătatea, prietenia și show-ul. E next level pentru distracția cu prietenii.
Ai nevoie doar de o minge şi spectacolul e garantat. E nou, dar foarte uşor de jucat. E urmașul mult mai spectaculos al „tenisului de picior”.
Totul e mai simplu la padbol: regulamentul, pereții și suprafața te ajută să îl joci. Aici poți să încerci execuții la care până acum doar ai visat. Regulile de joc şi pereţii de sticlă care trimit mingea înapoi fac ca fiecare punct să se transforme într-o fază spectaculoasă.
Ai jucat tenis cu piciorul în cartier? Sigur ai și padbolul în sânge! Fă-ți echipă și vino să-ți iei doza dublă de energie și nebunie pe terenul de padbol!
Simplu și spectaculos, padbolul te face să devii “brazilian”. N-ai mai pus piciorul pe minge? Regulile te ajută și oricine poate să-l încerce. Aici faci show și fără să dai gol!

 

Pentru cei care nu au avut încă șansa să încerce noul sport, padbol este o “fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash

PADBOL, inventat și patentat în anul 2008 în Argentina, ne amintește cu plăcere multora dintre noi de tenisul cu piciorul, pe care toți l-am jucat sau îl jucăm înca, de cate ori avem ocazia.

Dar PADBOL apare într-o variană modernă, ridică sportul la un alt nivel, se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă ce dau jocului o dinamiăa deosebită. Cu o suprafață de joc profesionaă care amortizeaăa impactul, cu o minge special creată, PADBOL preia elemente din fotbal, tenis, padel și squash, devenind un sport foarte popular în toate țările în care se practică.

PADBOL este reglementat de FEDERAȚIA INTERNAȚIONALĂ DE PADBOL, având propriul regulament oficial și propriile competiții, atât la nivel național al fiecarei țări componente, cât și la nivel internațional.

Toți iubitorii sportului se pot transforma acum, din suporteri ai jocului cu mingea, în competitori, având șansa, în urma competițiilor locale, să fie selecționați în echipa națională și să participe la competițiile internaționale.
România a participat deja la Cupa Intercontinentală din Insulele Canare, la Campionatul Mondial de Padbol Uruguay 2016, la Euro Cup România 2017!
Din anul 2019 s-a inaugurat Turneul European de Padbol (www.europeanpadboltour.com), cu 4 mari competiții chiar din primul an. (Franta, Romania, Portugalia, Belgia).

În prezent, se poate practica padbol la terenurile instalate în București (Lia Manoliu-M.T.S. și Offside Arena), Constanța (Academia Gheorghe Hagi), Mogoșoaia, Giurgiu, Craiova, Cugir, Bârlad, Baia Mare (Padbol Land și Squash & Padbol Club), Gura Humorului, Galați, Sighișoara.

Padbol la Academia Gheorghe Hagi

 

Gheorghe Hagi – lansare Padbol la Hotel Iaki

 

Padbol Lia Manoliu

 

Padbol Flux Arena Craiova
Viorel Moldovan si Gabi Balint, lansare Padbol Bistrița

 

Lansare Padbol Sighisoara- Proiect Start Up Plus
Competiție la Padbol Giurigiu
Competiție la Padbol Giurigiu

 

Padbol Offside Arena

 

Padbol Ariniș- Gura Humorului