Image Alt

Ce este Padbol?

ce este padbol?

Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash

Pentru cei care nu au avut încă șansa să încerce noul sport, le povestim pe scurt ce este padbol. Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash. A fost inventat în Argentina în anul 2010, ne amintește cu plăcere multora dintre noi de tenisul cu piciorul, însă padbol apare într-o variană modernă, jucat într-un teren de sticlă panoramic, ce ridică sportul la un nou nivel! Se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă ce dau jocului o dinamică deosebită.

Cu o suprafață de joc profesională care amortizează impactul, cu o minge special creată, padbol preia multe elemente din fotbal, tenis, padel și squash, devenind astfel un sport foarte popular în toate țările în care se practică. E nou, dar foarte uşor de jucat. Putem spune ca este urmașul cu mult mai spectaculos și evoluat al „tenisului de picior”. 

Padbol, The Sport Evolution- De ce?

✅ Terenul de padbol este conceput pentru a facilita dinamica sportului ✅ Reguli simple, variații de joc nelimitate, în doar 60 de metri pătrați ✅ Se joacă în echipe de câte doar 2 jucători ✅ Posibilitate de instalare interior si exterior ✅ Potrivit pentru toate vârstele, bărbați și ✅ Prezent astăzi în peste 20 de țări ✅ Comunitate națională și internațională care crește exponențial ✅ Tot mai multi fotbaliști profesioniști de prestigiu național și internațional încep să practice padbol  

padbol SE JOACĂ ÎNTR-UN TEREN DE SPORT DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Padbol se joacă într-un teren de sport de ultimă generație, inventat si patentat inițial în Argentina, apoi în Europa și restul lumii. Astfel, modelul industrial al terenului de padbol este ocrotit de legile proprietății de marcă și ale dreptului de autor. 

Dimensiunile acestui teren de sport sunt de doar 60mp

Terenul de padbol este cel mai mic teren de sport destinat tuturor iubitorilor de fotbal și tenis de picior. Terenul de padbol are doar 60mp (6×10), ceea ce il face să fie terenul de sport cel mai economic și mai rentabil din punct de vedere al spațiului necesar. Acest tip de teren de sport poate fi instalat atât în interiorul unei clădiri, cât și în exterior. Toate acestea spun multe despre ceea ce reprezintă padbol, atât pentru jucători, cât și pentru adiministratorii de terenuri.

Comparație dimensiuni terenuri sport

Poate fi instalat in exterior sau în interior

Terenul de padbol este cel mai tare teren de sport! Fiind un teren de sport de dimensiuni reduse, el poate fi instalat atât în interior cât și în exterior! Ai nevoie doar de o minge specială de padbol şi spectacolul e garantat. Totul e însă mai simplu la padbol, pereții de sticlă și suprafața de joc te ajută să îl joci!  Aici poți să încerci execuții la care până acum doar ai visat. Pereţii de sticlă trimit mingea înapoi și fac fiecare punct să se transforme într-o fază spectaculoasă!

Terenul de padbol este un teren de sport mobil

Neașteptat pentru un sport frate cu fotbalul, terenul de padbol este un teren mobil. Astfel, vei fi surprins găsindu-ne poate vara pe litoral, sau iarna în interiorul unui mall. Oriunde am fi, la padbol se lasă cu distracție maximă!

PADBOL OFICIAL RECUNOSCUT DE CĂTRE MINISTERUL  SPORTULUI

Sport oficial recunoscut, FEDERAȚIE NAȚIONALĂ ÎN CURS DE FINALIZARE

După aproape 2 ani de vizionări, demonstrații și competiții sub privirile comisiei de specialitate, padbol a fost oficial recunoscut ca și disciplină spotivă. Activitatea sa sportivă este organizată și reglementată la nivel național de catre Asociația Romană de Padbol (ARP).

După alți trei ani de monitorizare a activității sportive, ne-am câștigat dreptul de a ne constitui în Federația Română de Padbol (FRP).

Padbol este reglementat de Federația Internațională de Padbol (FIPA)

Padbol are propriul regulament oficial de joc și propriile competiții, atât în fiecare țară în care este practicat, cât și la nivel internațional. Prin padbol, toți iubitorii sportului au șansa să participe la turneele naționale,  iar in urma acestora,  la competiții internaționale.

Padbol are propriu regulament oficial de joc

Ca să vorbim despre regulile jocului de padbol trebuie să înțelegem întâi dimensiunile reduse ale terenului, care îl plasează ca fiind sportul viitorului.

Am spus deja că terenul de padbol are 60 mp. Fiecare jumătate de teren este împartita în 3 zone: zona de servire, de primire și de atac.

Zona de atac este singura din care poți trimite mingea în terenul advers, fără ca mingea să atingă terenul tau înainte să o lovești. 

Terenul este traversat de o linie perpendiculară pe fileu, care delimitează careurile de serviciu / primire.

COMPETIȚII NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE

COMPETIȚII NAȚIONALE

2020 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale .

2021 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale și o Cupa a României

2022 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale și o Cupa a României

COMPETIȚII internaționale

2013 – Campionat Mondial de Padbol Argentina

2014 – Campionat Mondial de Padbol Spania

2015 – Cupa Intercontinentală Grand Canaria

2016 – Campionatul Mondial de Padbol, Uruguay

2017 – Cupa Europeană România

2019 – European Padbol Tour cu 4 mari competiții – Franța, Romania, Portugalia, Belgia 

Unde pot juca padbol?

Ți-am povestit despre ce este padbol. Dar numai dacă începi să joci îl vei putea întelege cu adevărat. Unde îl poți juca?

 În prezent, Padbol se poate practica la terenurile instalate în București (Lia Manoliu-M.T.S., Offside Arena și Royal Victory), Constanța (Academia Gheorghe Hagi), Mogoșoaia, Giurgiu, Craiova, Cugir, Bârlad, Baia Mare (Padbol Land și Squash & Padbol Club), Gura Humorului, Galați, Sighișoara, Rădăuți, Cluj, Timișoara, Brașov, iar alte noi orașe își așteaptă terenurile de padbol.

Ai grijă însă! Padbol creează dependență odată ce intri în teren! ❤❤❤