Image Alt

Ce este Padbol?

ce este padbol?

Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash

Pentru cei care nu au avut încă șansa să încerce noul sport, le povestim pe scurt ce este padbol. Padbol este o „fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash. A fost inventat în Argentina în anul 2010, ne amintește cu plăcere multora dintre noi de tenisul cu piciorul, însă padbol apare într-o variană modernă, jucat într-un teren de sticlă panoramic, ce ridică sportul la un nou nivel! Se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă ce dau jocului o dinamică deosebită.

Cu o suprafață de joc profesională care amortizează impactul, cu o minge special creată, padbol preia multe elemente din fotbal, tenis, padel și squash, devenind astfel un sport foarte popular în toate țările în care se practică. E nou, dar foarte uşor de jucat. Este urmașul cu mult mai dinamic, spectaculos și evoluat al „tenisului de picior”. 

The Sport Evolution

✅ Terenul de padbol, conceput pentru a facilita dinamica sportului ✅ Reguli simple, variații de joc nelimitate, în doar 60 de metri pătrați ✅ Echipe de câte doar 2 jucători ✅ Posibilitate de instalare interior și exterior ✅ Potrivit pentru toate vârstele, bărbați și femei ✅ Prezent în peste 20 de țări ✅ Comunitate națională și internațională în continuă creștere ✅ Practicat de cunoscuți fotbaliști internaționali

 TEREN de ULTIMĂ GENERAȚIE

Padbol se joacă într-un teren de sport de ultimă generație, inventat si patentat inițial în Argentina, apoi în Europa și restul lumii. Astfel, modelul industrial al terenului de padbol este ocrotit de legile proprietății de marcă și ale dreptului de autor. 

 doar 60mp

Terenul de padbol este cel mai mic teren de sport destinat tuturor iubitorilor de fotbal și tenis de picior. Terenul de padbol are doar 60mp (6×10), ceea ce il face să fie terenul de sport cel mai economic și mai rentabil din punct de vedere al spațiului necesar. Acest tip de teren de sport poate fi instalat atât în interiorul unei clădiri, cât și în exterior. Toate acestea spun multe despre ceea ce reprezintă padbol, atât pentru jucători, cât și pentru adiministratorii de terenuri.

Comparație dimensiuni terenuri sport

Poate fi instalat in exterior sau în interior

Terenul de padbol este cel mai tare teren de sport! Fiind un teren de sport de dimensiuni reduse, el poate fi instalat atât în interior cât și în exterior! Ai nevoie doar de o minge specială de padbol şi spectacolul e garantat. Totul e însă mai simplu la padbol, pereții de sticlă și suprafața de joc te ajută să îl joci!  Aici poți să încerci execuții la care până acum doar ai visat. Pereţii de sticlă trimit mingea înapoi și fac fiecare punct să se transforme într-o fază spectaculoasă!

Teren de sport mobil

Neașteptat pentru un sport frate cu fotbalul, terenul de padbol este un teren mobil. Astfel, nu fii surprins daca vei putea juca padbol pe litoral, sau iarna în interiorul unui mall.

 regulament oficial de joc

Ca să vorbim despre regulile jocului de padbol trebuie să înțelegem întâi dimensiunile reduse ale terenului, care îl plasează ca fiind sportul viitorului.

Terenul de padbol are 60 mp. Fiecare jumătate de teren este împartita în 3 zone: zona de servire, de primire și de atac.

Zona de atac este singura din care poți trimite mingea în terenul advers, fără ca mingea să atingă terenul tau înainte să o lovești. 

Terenul este traversat de o linie perpendiculară pe fileu, care delimitează careurile de serviciu / primire.

COMPETIȚII internaționale

ROMANIA CAMPIONANĂ MONDIALĂ BRAZILIA 2023

 

2019 – European Padbol Tour cu 4 mari competiții – Franța, Romania, Portugalia, Belgia 

2017 – Cupa Europeană România

2016 – Campionat Mondial , Uruguay -ROMANIA CAMPIOANĂ MONDIALĂ FEMININ

2015 – Cupa Intercontinentală Grand Canaria

2014 – Campionat Mondial- Spania

2013 – Campionat Mondial –Argentina

 

COMPETIȚII NAȚIONALE

 

2023 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale și Cupa României

2022 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale și Cupa României

2021 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale și Cupa României

2020 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale