Image Alt

Ce este Padbol?

Padbol este un joc nou, mai tare decât tot ce ai jucat până acum. N-ai mai văzut aşa ceva nici la televizor și nici în spatele blocului!
Padbol e sportul care îmbina perfect sănătatea, prietenia și show-ul. El este ca un “next level” pentru distracția cu prietenii.
Jucat într-un teren de ultimă generație, ai nevoie doar de o minge specială de padbol şi spectacolul e garantat. E nou, dar foarte uşor de jucat, urmașul cu mult mai spectaculos al „tenisului de picior”. Totul e însă mai simplu la padbol, pereții și suprafața te ajută să îl joci!  Aici poți să încerci execuții la care până acum doar ai visat, pereţii de sticlă care trimit mingea înapoi fac ca fiecare punct să se transforme într-o fază spectaculoasă!

 

România a participat deja la:

2015 – Cupa Intercontinentală (Insulele Canare)

2016 – Campionatul Mondial de Padbol, Uruguay ( campioni mondiali la feminin)

2017 – Euro Cup Romania

2019 – European Padbol Tour cu 4 mari competiții în Franta, Romania, Portugalia, Belgia (câștigat două medalii de argint și una de bronz)

2020 – Romanian Padbol Tour, cu 4 ediții naționale anuale și o Cupa a României.

În prezent, Padbol se poate practica la terenurile instalate în București (Lia Manoliu-M.T.S. și Offside Arena), Constanța (Academia Gheorghe Hagi), Mogoșoaia, Giurgiu, Craiova, Cugir, Bârlad, Baia Mare (Padbol Land și Squash & Padbol Club), Gura Humorului, Galați, Sighișoara, Rădăuți și Cluj, iar alte noi orașe își așteaptă tereurile de padbol!

 

Viorel Moldovan și Gabi Balint, lansare Padbol la Bistrița

Pentru cei care nu au avut încă șansa să încerce noul sport, padbol este o “fuziune” între fotbal, tenis, padel și squash ! A fost inventat în Argentina în anul 2010, ne amintește cu plăcere multora dintre noi de tenisul cu piciorul, însă padbol apare într-o variană modernă, jucat într-un teren de sticlă panoramic, ce ridică sportul la un nou nivel! Se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă ce dau jocului o dinamică deosebită.

Cu o suprafață de joc profesională care amortizează impactul, cu o minge special creată, padbol preia multe elemente din fotbal, tenis, padel și squash, devenind astfel un sport foarte popular în toate țările în care se practică.

Padbol este reglementat internațional de Federația Internațională de Padbol (FIPA), având propriul regulament oficial de joc și propriile competiții, atât în fiecare țară în care este practicat, cât și la nivel internațional.

Padbol este un sport oficial recunoscut de către Ministerul Tineretului și Sportului,  iar activitatea sa sportivă este organizată și reglementată la nivel național de catre Asociația Romană de Padbol (ARP), iar în curând de Federația Română de Padbol (FRP).

Prin padbol, toți iubitorii sportului au șansa să participe la turneele naționale,  iar in urma acestora,  la competiții internaționale.

 

 

Post a Comment