Image Alt

Padbol Romania

 

Padbol are în sfârșit Mascota sa oficială, care este un Jaguar american prietenos (sau Yaguareté) care a fost numit Chivi!

Originea numelui

Numele său este un derivat al denumirii Chiví Guazú, felul în care cultura Guaraní numește această frumoasă felină. Ea este și cea mai mare dintre nativii continentului american.

 

 

Inspirație

Din punct de vedere estetic este un animal foarte frumos, dar în același timp de mare înverșunare, un prădător natural. Există o echivalență cu Padbol, un sport care este foarte atractiv din punct de vedere vizual, dar care este departe de a fi doar pur „divertisment”, având toate caracteristicile pentru a fi competitiv și pasionat.

De asemenea, se remarcă faptul că atât Padbol, cât și Chivi au o origine geografică comună, fiind amândoi nativi din Argentina.

Ecologie

„Panthera Onca”, conform denumirii sale taxonomice este o specie pe cale de dispariție, iar acesta a fost un alt motiv pentru alegerea sa ca mascotă.

Fiind foarte afectat de defrișările generate de om si debraconaj, Panthera Onca este  o specie inclusă în apendicele I al CITES. Orice formă de comerț internațional al acestei specii este interzisă. De asemenea, în majoritatea țărilor este interzisă și vânătoarea sa.

Noi, cei din  familia Padbol vrem să conștientizăm și să contribuim astfel încât această specie să poată continua să traiasca pe  planeta noastră.

Legalitate

Prezența lui Chivi, fie în competițiile oficiale FIPA, fie în Manualele de franciză, va funcționa și ca o certificare a legalității mărcii Padbol.