Image Alt

Padbol Romania

Iniesta și Pele, ași la prima ediție a Europenelor de Padbol găzduită la Constanța!

Spania a dominat prima ediție a Campionatului European de padbol la masculin, competiţie desfășurată la Constanța. Ibericii au avut trei echipe în careul de ași și au acaparat marea finală care a opus Spania I și Spania III. Campionii mondiali Miguel Angel Barcelo Alonso și Juan Miguel Hernandez au câștigat fără drept de apel finala după un dublu 6 la 3 în fața formației Iniaki Iniesta Vicent și Juan Gil Vicent.

“Totul a fost extraordinar. Nivelul a fost unul foarte bun. Am jucat ca o echipă și am reușit să ne impunem. Suntem foarte fericiți.” a declarat Miguel Angel Barcelo Alonso

Iar dacă Spania a venit cu Iniesta, Romania a cucerit medaliile de bronz cu ajutorul lui „Pele”, așa cum este supranumit Nicuor  Ilinca. Acesta, alături de Rafael Vasile și de Gheorghe Mauro au trecut in finala mica de Spania II, 2-1 la seturi.

„A fost o competiție de excepție. Am crescut mult în valoare și asta ne dă încredere pentru urmatorul campionat mondial”, a spus Rafael Vasile.

Formația secundă a Spaniei a eliminat în sferturi România II (Gherghișan Rober și Balaban Ionuț), scor 2-0 (6-2, 6-1). A treia echipa a României, (Țiplic Mihai și Stănescu Cristian), la prima participare la o competiție internatională, s-a oprit in grupe, dupa ce a învins  echipa a doua a Franței.

Ineditul sport, care este o combinație intre squash si fotbal-tenis, a adus in sala Flamanda din Constanța cei mai buni jucatori din Europa, iar cateva sute de spectatori au urmarit aceasta editie de debut.

“Toată lumea a fost extrem de încântată de acest eveniment.  A fost cel mai reusit din istoria acestui sport care ne-a demonstrat ca are un potenția de creștere incredibil.  Impactul a fost unul de exceptie,  luam in calcul posibilitatea ca Mondialul din 2018, al carui drept de organizare il avem,  să fie  găzduit tot de orasul Constanta!” a declarat Elisabeta Gherghișan – președinte Asociaţia Română de Padbol.

„Au fost patru zile spectaculoase și ne bucurăm ca le putem oferii constanțenilor asemenea evenimente sportive  de calitate.  A fost o provocare și pentru noi, ca organizatori, întrucat este un sport nou,  dar totul a ieșit extraordinar și sperăm să putem aduce la Constanța,  impreună cu Asociația Română de Padbol și Campionatul Mondial”, a declarat Andrei Talpeș, presedinte al Asociației Terra Semper Fidelis, unul dintre organizatori.

Evenimentul a putut fi urmarit live, depașind așteptarile,, având un impact de peste un 1.2 milioane si peste  600.000 vizualizari.

Aceasta prima editie istorica a Campionatului European de Padbol a fost organizată  de Asociația Româna de Padbol  în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis  Perspectiva Pentru Viitor, cu  sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa , Primăriei Constanţa si Direcției Județene Pentru Sport și Tineret.