Padbol a ridicat showul la fileu la 1 an de existenta!

Padbol, sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, “importat” la noi doar din 2015, a facut sambata un show de zile mari, la clubul din parcul Herastrau.

Sportul-spectacol atrage din ce in ce mai multi impatimiti ai sportului. La evenimentul aniversar au luat parte nume importante sportul romanesc, din fotbal, fotbal-tenis, ba chiar si din Padel.
Muzica, MC, tort, sampanie, confetti, au fost cateva dintre ingredientele atmosferei deosebite, pe fondul carora a ridicat show-ul la fileu gasca nebuna formata din Ionut Mazilu si Marius Nae, fosti coechipieri la Sportul, versus echipei formate din antrenorii Ilie Stan si Marin Duna. Fotbalistul Concordiei Chiajna, Ibrahima Niasse a urmarit si el meciul vedetelor.
Strategia de joc a fost sub semnatura antrenorului Gigi Multescu, cu experienta la Padbol de la alte evenimente.

Ilie Stan, antrenor de fotbal“Este ceva deosebit pentru noi, pentru ca, facand numai fotbal, aici sunt reguli noi, care pe noi, fotbalistii, chiar ne motiveaza de multe ori. Padbol este foarte bun la nivel de junori, pentru ca aici dezvolti tehnica, lovirea mingei, biomecanica”

Marin Duna, antrenor de fotbal: “Este un sport al viitorului! Este foarte interesant, un sport in aer liber, ne place sa ne intalnim aici la un joc cu fostii colegi. Am putea sa il introducem si ca antrenament complementar la fotbal, pentru jucatorii din ziua de azi este foarte bun. Aici isi imbunatatesc tehnica, padbol este un sport in care trebuie sa stii sa lovesti foarte bine mingea, cu mai multe laturi ale piciorului, si sunt convins ca i-ar ajuta foarte mult” 

Gheorghe Multescu, antrenor de fotbal: “Este nevoie de multa viteza de reactie! La Padbol se dezvolta viteza de gandire, de executie, de deplasare. Este foarte bun ca antrenament pentru fotbalisti, ca sa nu mai vorbim in scoli, la copii. Este un sport intens, cu multa variatie in joc.”

Dupa meciul “gastii nebune”, cuplul antrenorilor a fost provocat la padbol de chiar catre campioanele mondiale si europene la fotbal-tenis, Ane Maria Gherghel si Flori Chiar, care au venit insotite de presedintele Federatiei de Fotbal-Tenis, Frederico Tavares.

Frederico Tavares, Presedintele Federatiei de Fotbal-Tenis: “Padbol este o experienta buna si chiar vad un viitor foarte promitator. Avem o colaborare stransa cu Asociatia Romana de Padbol, in persoana dnei Gherghisan Elisabeta, si avem ganduri foarte serioase si constructive atat in prezent, cat si in viitor. Intentionam sa ne prezentam in toamna la Campionatul Mondial de Padbol din Uruguay cu echipe bine pregatite, cu care sa ne batem pentru titlu.”

Cu ce realizari se mandreste cel mai in voga sport al momentului, in doar un an de zile:
-Participare la Cupa Intercontinentala 2015 din Las Palmas, Canare, unde, la prima participare, echipa noastra a obținut două victorii mari cu Brazilia și Elveția,
-Va participa in noiembrie la Campionatul Mondial 2016, Uruguay, unde isi doreste sa faca o surpriza frumoasa, atat la masculin cat si feminin.
Asociatia Romana de Padbol va organiza, Cupa Intercontinentala 2017 in Romania! Argentina, Brazilia, și Spania, precum și echipe din celelalte țări, vor face spectacol in capitala!

In prezent, departamentul de dezvoltare Padbol in Romania, se ocupa de selectarea potentialilor licentiati – viitori proprietari de terenuri de Padbol in toate orasele mari.

Elisabeta Gherghisan, Licentiat exclusiv Padbol in Romania: “Doresc sa iau modelul Spaniei, unde, in doar 3 ani, exista deja sute de terenuri in toate regiunile, 2 ligi competitionale, campionate regionale si nationale la masculin, feminin, juniori. In afara dezvoltarii nationale, selectiei licentiatilor de terenuri sau ai celor regionali, urmatoarea perioada este dedicata selectiei echipelor care ne vor reprezenta la Mondialul din Uruguay ( Noiembrie). Impreuna cu Dnul Frederico Tavares, cu care am inceput o “fratie” a sporturilor pe care le reprezem, suntem increzatori ca vom aduce in tara rezultate deosebite, cu care sa ne mandrim si noi, dar si posibilii parteneri, care ni se vor altatura pentru a ne sprijinii performanta, atat la Mondial, cat si la Cupa Intercontinentala 2017 Romania”

Padbolul castiga din ce in ce mai multi simpatizanti in intreaga lume, printre care si vedete din fotbal ca Xavi, Laudrup, Denilson, Di Biagio, Fiore, Corradi
In Romania, printre personalitaţile care au luat parte la alte evenimente sau au încercat padbolul se numără Gheorghe Hagi, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Viorel Moldovan, Gabi Balint, Bogdan Stelea, Valeriu Argăseală, Mihai Stoichiţă, Gigi Mulţescu, Rica Neaga, Petre si Razvan Marin, Giani Kirita, Sorin Paraschiv şi Ianis Hagi.

In urmatoarea saptamana se vor deschide inca 3 noi locatii in Bucuresti, unde pasionatii de sport si noutate isi vor putea lua doza de energie si nebunie! Bazele sportive Sud Arena si Clubul Champions (Iolanda Balas) (partener oficial al Academiei Gheorghe Hagi), vor putea incanta bucurestenii cu noul sport. Pentru a treia locatie, inca se fac fac sondaje, pentru a gasi o baza sportiva cat mai accesibila iubitorilor sportului.