Image Alt

Padbol Romania

Ministerului Tineretului si Sportului investeste in Padbol!

La doar 200 de metri de Arena Nationala, Complexul National Lia Manoliu din Bucuresti a lansat pe 31 august 2019 primul club de Padbol apartinand Ministrului Tineretului si Sportului, avand o  infrastructura initiala formata din 3 terenuri, precum si o anexa generoasa reprezentand vestiare, toalete, dusuri, (atat pentru baieti cat si pentru fete), si o zona ampla pentru relaxare si socializare.

ROMANIAN OPEN 2019

Si pentru ca o locatie Padbol amplasata chiar in inima sportului romanesc merita o lansare de exceptie, Romanian Open 2019 – etapa componenta a Turneului European de Padbol,  s-a desfasurat in Complexul National Lia Manoliu , in perioada 31 august – 1 septembrie, in prezenta mai multor invitati din lumea sportului, in special a fotbalului.

TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL (EPT), primul și singurul de acest gen din istoria Padbolului, este fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători din diferite țări europene, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate. În fiecare an, TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL va fii extins cu mai multe țări, cu mai multe turnee și cu cat mai mulți jucători pasionați de acest sport.

La eveniment s-au prezentat : din Spania, echipele formate din Miguel Angel/ Juanmi Hernandez, campioni mondiali 2016 și europeni 2017 (România), și Javier Asensio/ Francesco Javier – vicecampioni naționali, din Portugalia, echipele formate din Gregoor Van Dijk/ Ricardo Marquez – câștigătorii Turneului European, ediția Franța 2019, Antonio Henrique/ Guilerme Henrique/Ricardo Silva și Gongalo Pina/Gongalo Ferrao, din Belgia echipele formate din Mattias Van Holm/ Wannes Blondelle și Vermote Maarten/ Ratajczak Geoffrey.
Din România s-a prezentat echipa din București, formata din Rafael Vasile/Cristian Vasile (Sportul pentru Viitor), echipă formată din tată-fiu, primul având experiență în padbol, acumulată la World Cup 2016 – Uruguay, precum și la Euro 2017 – România, unde a ocupat locul 3 pe podium.

Tot de la cluburi din București au participat și echipele Stănică Stefan/Alex \Dascălu (Offside Arena), Voicu Costel/Stavri Pierino, Deaconescu Gabriel/Andrei Păciucă , Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel (Sportul pentru Viitor). Și Craiova și-a adus aportul la turneu prin echipele Surugiu Olivian/ Raducan Bogdan și Dinuică Laurențiu/Popescu Victoraș, ambele de la Clubul Flux Arena.
Echipele Rafael Vasile/Cristian Vasile, Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel , Voicu Costel/Stavri Pierino (Sportul pentru Viitor), Surugiu Olivian/ Raducan Bogdan (Flux Arena) s-au calificat in fazele superioare ale competitiei.

Rafael Vasile/Cristian Vasile (Sportul pentru Viitor) au făcut surpriza turneului, câstigand meciuri foarte grele împotriva campionior mondiali, spaniolii Miguel Angel/ Juanmi Hernandez și a câștigatorilor European Padbol Tour-France Open 2019, portughezii Gregoor Van Dijk/ Ricardo Marquez. Din pacate au pierdut în semifinale în fata vicecampionilor Spaniei, Javier Asensio/ Francesco Javier, iar dupa aceste meciuri foarte grele au ajuns în finale chiar cu conaționalii Mihai Țiplic/Matincă Daniel/Moraru Gabriel. Acestia, folosind si cel de-al treilea jucator, i-au învins și au obținut locul 3 pe podium, și pentru care îi felicităm.
Finala mare a aparținut spanioliilor, între cele două echipe purtându-se o luptă a orgoliilor si ambițiilor, finalizată cu victoria echipei din Barcelona, Javier Asensio/ Francesco Javier, care au devenit astfel campionii Romanian Open 2019, iar Miguel Angel/Juanmi Hernandez vicecampionii Romanian Open.

Evenimentul a putut fi urmărit live pe facebook Padbol România, dar și din tribune, de unde a fost urmărit de un public numeros, printre care și reprezentanți ai MTS, Stefan Rohnean, directorul CSN Lia Manoliu, precum și de alți invitați din lumea fotbalului, jucători sau antrenori precum Gigi Mulțescu, Eugen Neagoe, ale căror păreri le veți putea afla în curând pe www.padbol.ro și pe toate paginile oficiale Padbol România.
Cu siguranța Asociația Româna de Padbol va continua seria competițiilor internaționale organizate în Romania. Urmatorul pas pentru jucatorii români va fii în Portuglia, în luna octombrie.
Ediția Romanian Open, din cadrul Turneului European de Padbol a fost organizată de Asociația Româna de Padbol, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, CSN Lia Manoliu, și a partenerilor evenimentului: Virgin Radio, CV Media, Midocar, Dakor, Flux Arena Craiova, Stelele Viitorului Bucuresti, TG World Football Promotion, și a tuturor cluburilor de Padbol din România.