Image Alt

TURNEUL BUCOVINEI 2021

Click banner pentru inscriere turneu

TURNEUL BUCOVINEI

Bucovina, una dintre cele mai frumoase provincii carpatice, este un ţinut fascinant prin istoria locului şi a oamenilor, prin armonia peisajului cu cele mai deosebite culori.
Zonă a interferenţelor culturale, cu un peisaj deosebit de atractiv, Bucovina este emblematică pentru ospitalitatea oamenilor care poartă un respect aparte – poate mai mult decât în orice alta parte a Europei – locului unde îşi duc traiul. Ea este prin excelenţă o vatră păstrătoare a unor valori spirituale şi materiale unice prin specificul lor.
Bucovinei este apreciata pentru numeroasele manastiri construite de fosti domnitori precum Stefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu fiecare avand ceva specific: Humor culoarea rosu, Voronet-albastru, Sucevita-verde si Moldovita-galben.

Din acest an, Bucovina va fi pomenita cu drag si de  iubitorii sportului, ca fiind gazda primitoare a ROMANIAN PADBOL TOUR, prin TURNEULUI BUCOVINEI.

PERIOADA DESFASURARE :  8- 9 mai

LOCAȚIE  – Baza Sportiva Campo di Medici Radauți

TURNEUL BUCOVINEI,  UN NOU SUCCES PENTRU PADBOL ÎN ROMÂNIA

 

Jucători de padbol din toată țara au pornit spre plaiurile Bucovinei, pentru a lua parte în weekedul 8-9 mai  la Turneul Bucovinei, turneu ce deschide oficial circuitul Romanian Padbol Tour 2021, aflat deja la cea de-a doua ediție.  Turneul a fost organizat de catre baza sportiva Campo di Medici Rădauți, sub tutela Asociației Române de Padbol, și reprezintă un nou succes pentru comunitatea Padbol din România. Cele 16 echipe participante au reprezentat cluburi din București, Craiova, Giurgiu, Târgoviște, Cugir, Cluj, Bârlad, Galați, Rădăuți și Gura Humorului.

Atât la deschiderea oficiala a turneului, cât și la festivitatea de premiere au fost prezenți primarul Municipiului Radăuți, Bogdan Loghin, viceprimarul Tarevici Cirpian, consilierul local Constantin Luchian, Irinel și Lucian Nanu, administratorii bazei Campo di Medici, precum și partenerul acestora în administrarea terenurilor de padbol, Daniel Biholari.

Președinta Asociației Române de Padbol, Elisabeta Gherghișan, inițiatorul și motorul dezvoltării acestui sport în România, a întâmpinat participanții, dând startul  turneelor naționale ale acestui an.

După două zile de confruntări în grupe și sferturi, semifinalele și finalele au fost absolute incendiare, iar finala a fost 100% oltenească. Pe locul întâi s-a clasat echipa formată din Surugiu Olivian (fost fotbalist al Universității Craiova) și Popescu Victoraș, iar pe locul doi echipa formată din Laurențiu Dinuică și Mihai Petre, ambele echipe de la clubul sportiv Flux Arena Craiova. (scor de 6-4, 7-6).  Locurile trei si patru au fost intens disputate de echipele Padbol Giurgiu 1, formata din Vrabie Mugurel și Turnea Gabriel, (loc trei), și echipa Padbol Arena1 din București, compusă din Deaconescu Gabriel și Păciucă Andrei. ( 6-3, 6-3). Toate cele patru echipe s-au aflat deja la cea de a treia participare în cadrul Romanian Padbol Tour.

Primaria Municipiului Radauți, Directia Județeana pt Sport si Tineret, Baza Sportiva Campo di Medici, cât și parteneri  precum Atlantis Gold, Petrol Euro Tehnic, Fundația Alexandrion au susținut aceast turneu, premiile oferite de organizatori fiind de 2000 lei pentru locul 1, 1300 lei pentru locul 2, 700 lei pentru locul 3 si 400 lei pentru locul 4.

Turneul a fost mediatizat local de postul de televiziune BucovinaTV, care a fost prezentă cu un car de transmisiuni pe parcursul ambelor zile competitionale, precum si de Monitorul de Suceava, Radio Top Suceava, si alte publicatii locale.

Sunt așteptate cu interes și celelalte turnee ce compun Romanian Padbol Tour 2021, anume Turneul Olteniei (Craiova 17-18 iulie), Turneul Moldovei (Bârlad 21-22 august) și Cupa României (Complex Sportiv Național ”Lia Manoliu București”, 1-2 octombrie). 

Padbolul este un sport care a intrat deja în preferințele iubitorilor de sport, și care a început să își consolideze această poziție. Cei care doresc să se implice în dezvoltarea padbolului în orașele lor sau vor să il practice, gasesc aici detalii pe site-ul oficial www.padbol.ro.

Prosport

Apariția relativ recentă a unui nou sport, padbol, a surprins inițial. Provenit din aceeași rădăcină cu fotbalul, padbolul a fost inventat și practicat prima dată pe continentul sud-american, în Argentina, unde nevoia complementară de spectacol a fotbaliștilor a generat, organic, un nou fenomen.

Padbolul are caracteristici totalmente aparte, îmbiând esența corelată a unor sporturi. Padbolul împrumută frumusețea fotbalului și gentilețea tenisului. Padbolul are ritm, tehnică, tactică și strategie. Padbolul are priză la public și este ușor de transmis și la televiziune.Deja la a doua ediție, Romanian Padbol Tour, organizat de Asociația Română de Padbol în colaborare cu anumite cluburi din țară, pune și în acest an la dispoziția iubitorilor de sport și practicanților de padbol un număr de patru turnee naționale. Vezi mai mult…

EXPUNERE PARTENERI

✅ Terenul de Padbol oferă numeroase posibilitați de reclamă, datorită unui numar mare de zone adaptabile pentru bannere, imagini, postere, etc.

✅ ROMANIAN PADBOL TUR oferă partenerilor posibilitatea permanentă si consistentă de a promova produsele către jucători, suporteri, spectatori sau telespectatori, precum și afișarea permanentă la toate locațiile padbol din România.

Bogdan Loghin, primarul din Rădăuți, te invită la TURNEUL BUCOVINEI!