Image Alt

TURNEUL BUCOVINEI 2021

Turneul Bucovinei

Jucătorii de padbol din toată țara au pornit spre plaiurile Bucovinei, pentru a lua parte în weekedul 8-9 mai  la Turneul Bucovinei, turneu ce deschide oficial circuitul Romanian Padbol Tour 2021, aflat deja la cea de-a doua ediție.  Turneul a fost organizat de catre baza sportiva Campo di Medici Rădauți, sub tutela Asociației Române de Padbol, și reprezintă un nou succes pentru comunitatea Padbol din România. Cele 16 echipe participante au reprezentat cluburi din București, Craiova, Giurgiu, Târgoviște, Cugir, Cluj, Bârlad, Galați, Rădăuți și Gura Humorului.

Atât la deschiderea oficiala a turneului, cât și la festivitatea de premiere au fost prezenți primarul Municipiului Radăuți, Bogdan Loghin, viceprimarul Tarevici Cirpian, consilierul local Constantin Luchian, Irinel și Lucian Nanu, administratorii bazei Campo di Medici, precum și partenerul acestora în administrarea terenurilor de padbol, Daniel Biholari.

Președinta Asociației Române de Padbol, Elisabeta Gherghișan, inițiatorul și motorul dezvoltării acestui sport în România, nelipsită de la niciun eveniment, a întâmpinat participanții, dând startul turneelor naționale ale acestui an.

După două zile de confruntări în grupe și sferturi, semifinalele și finalele au fost absolute incendiare, iar finala a fost 100% oltenească. Pe locul întâi s-a clasat echipa formată din Surugiu Olivian (fost fotbalist al Universității Craiova) și Popescu Victoraș, iar pe locul doi echipa formată din Laurențiu Dinuică și Mihai Petre, ambele echipe de la clubul sportiv Flux Arena Craiova. (scor de 6-4, 7-6).  Locurile trei si patru au fost intens disputate de echipele Padbol Giurgiu 1, formata din Vrabie Mugurel și Turnea Gabriel, (loc trei), și echipa Padbol Arena1 din București, compusă din Deaconescu Gabriel și Păciucă Andrei. ( 6-3, 6-3). Toate cele patru echipe s-au aflat deja la cea de a treia participare în cadrul Romanian Padbol Tour.

Primăria Municipiului Rădauți, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Baza Sportivă Campo di Medici, cât și parteneri  precum Atlantis Gold, Petrol Euro Tehnic,  Alexandrion Group au susținut aceast turneu, premiile oferite de organizatori fiind de 2000 lei pentru locul 1, 1300 lei pentru locul 2, 700 lei pentru locul 3 si 400 lei pentru locul 4.

Turneul a fost mediatizat local de postul de televiziune BucovinaTV, care a fost prezentă cu un car de transmisiuni pe parcursul ambelor zile competitionale, precum si de Monitorul de Suceava, Radio Top Suceava, si alte publicatii locale.

BOGDAN LOGHIN, PRIMARUL DIN RĂDĂUȚI, TE INVITĂ LA TURNEUL BUCOVINEI!

Prosport

Apariția relativ recentă a unui nou sport, padbol, a surprins inițial. Provenit din aceeași rădăcină cu fotbalul, padbolul a fost inventat și practicat prima dată pe continentul sud-american, în Argentina, unde nevoia complementară de spectacol a fotbaliștilor a generat, organic, un nou fenomen.

Padbolul are caracteristici totalmente aparte, îmbiând esența corelată a unor sporturi. Padbolul împrumută frumusețea fotbalului și gentilețea tenisului. Padbolul are ritm, tehnică, tactică și strategie. Padbolul are priză la public și este ușor de transmis și la televiziune.
Deja la a doua ediție, Romanian Padbol Tour, organizat de Asociația Română de Padbol în colaborare cu anumite cluburi din țară, pune și în acest an la dispoziția iubitorilor de sport și practicanților de padbol un număr de patru turnee naționale.