Image Alt

Padbol Romania

Spectacol sportiv și organizare de top la Turneul Olteniei!

 

În 2021 ROMANIAN PADBOLTOUR și-a actualizat nivelul performanțelor prin evenimente premium. La competițiile din circuitul național s-au înscris jucători de fotbal din Liga 1, sau foști sportivi, care au făcut spectacol pe terenul de padbol.

După Turneul Bucovinei din luna mai, calendarul competițional a fost completat de Turneul Olteniei, un eveniment sportiv organizat de Asociația Română de Padbol, în parteneriat cu  Flux Arena din Craiova, în perioada 17-18 iulie 2021.

16 echipe  din întreaga țara s-au înscris la Turneul Olteniei. Printre participanți, s-au numărat jucători din Timișoara, București și Giurgiu, care au participat în premieră la o competiție oficială de padbol.

Turneul Olteniei  a fost transmis în direct de Oltenia TV, comentat de Toni Sorica și animat de interesantele intervenții realizate de Lavinia Pavel, prezentatorul acestui eveniment.

Turneul Olteniei a fost cel mai mediatizat turneul al anului și datorită seriei de evenimente avute de Padbol Romania in parteneriat cu Electroputere Mall Craiova timp de aproape 3 saptămani, timp în care un teren de padbol a fost instalat în zona de evenimente a mallului. Aici, o parte din jucatorii echipe FCU Craiova, conduși de capitanul echipei Dragoș Albu, au facut spectacol în terenul de padbol, urmați de jucatorii Universității Craiova care au jucat sub privirile fanilor, în ziua imediat urmatoare  câștigării Supercupei României la fotbal. Omul meciului Pigliacelli, împreuna cu Markovic, Ofosu și Atanas Trică au transmis succes jucătorilor participanți la Turneul Olteniei la Padbol și au promis că îi vor urmării îndeaproape.

Meciurile au fost extrem de disputate, în special cele din sferturi și fazele finale.

Protagonistii finalelor au fost Pro Win Târgiviste ( Mihai Țiplic / Voicu Aurel) și Padbol Giurgiu 1 ( Vrabie Mugurel / Turnea Gabriel), Padbol Gurgiu câștigând locul 3 pe podium pentru a doua oara în acest an, cu scorul de 6-4-6-4.

Marea finala a fost disputată între cele mai buna doua echipe din Oltenia și din țară, Flux Arena1, formată din experimentata echipă Surugiu Olivian și Popescu Victoraș, și Flux Arena 2, formata din Laurențiu Dinuică și Mihai Roman, jucătorul Universității Craiova.

După un meci  de un nivel deosebit de ridicat și spectaculos, în care Roman a încantat prin execuțiile succesive ale unor foarfece deosebite, realizate din pasele coechipierului său Laurențiu Dinuică, jucător cu experienta internaționala, meciul a fost câștigat la tie-break de cuplul Surugiu/ Popescu.

Scorul de 6-3, 1-6, 6-6, și 7-4 la Tie-break vorbește de la sine despre intensitatea jocului și dorința ambelor echipe, Flux Arena 2 de a îi detrona pe actualii campioni, iar Flux Arena1 de a își păstra titlul de național!

 „A fost o finala extraordinară din punctul meu de vedere, ne-am autodepășit și am facut un turneu senzațional”, declară Mihai Roman, jucătorul Universității Craiova, desemnat și MVP-ul turneului.

 

„Îi felicit pe colegii noști pentru evoluția lor, au jucat dea dreptul extraordinar, cred că a fost ceva legat de inspirație că am câștigat noi. Cred ca ceea ce am jucat astazi a fost o lecție de padbol pentru toți jucătorii, un spectacol extraordinar, pe care mă bucur că in final l-am castigat”- Olivian Surugiu, pentru a treia oara campion național.

 

Asociația Română de Padbol mulțumește tuturor sponsorilor și partenerilor care s-au implicat în turneele naționale, și care fac posibile si speciale aceste evenimente: Flux Arena Craiova, Electro Flux, Electroputere Mall, Alexandrion Goup, Ascet , Druckfarben Romania SRL, KRAFT, Feroneria, Focus Agency. Comtec 2000 INC, Horoz Electric.

In calendarul competițional al Asociației urmeaza Turneul Moldovei ( 21-22 august, Greenfield Club Bârlad) și Cupa României (1-2 octombrie, CSN Lia Manoliu Bucuresti).