Image Alt

Padbol Romania

La recomandarea mai multor antrenori si personalitati de marca din fotbalul romanesc, Asociatia Romana de Padbol a hotarat ca luna iunie sa fie dedicata in exclusivitate informarii, in randul scolilor si academiilor de fotbal, asupra beneficiilor pe care PADBOL le ofera ca si antrenament complementar!

Asociatia Romana de Padbol lanseaza astfel o invitatie deschisa tuturor antrenorilor, pe care ii asteapta cu grupele de copii sau juniori pe care le antreneaza, la „Ziua Padbol”, unde vor fi initiati in noul sport si vor afla in ce mod acesta contribuie la dezvoltarea si perfectionarea tehnicii, precum si la imbunatatirea vitezei de reactie. Regulile de joc şi pereţii de sticlă care trimit mingea înapoi dau jocului o dinamica exceptionala, in timp ce fiecare miscare a adversarului trebuie anticipata!

”Trebuie sa gandesti cu viteza, trebuie sa ai geometrie, pentru ca mingea care se intoarce din perete poate veni din toate unghiurile. Trebuie sa ai o tehnica foarte buna si sa reactionezi imediat. E o chestiune de unghiuri, geometrie. Foarte bun ca antrenament complementar pentru juniori, dar si pentru jucatorii deja format”

GHEORGHE HAGI – personalitate a sportului romanesc.

“E foarte diferit de ceea ce se întâmplă pe terenul mare, minifotbal. Este foarte dinamic şi trebuie să fii în permanenţă foarte atent, trebuie să-ţi alegi foarte bine unghiurile trebuie să iei în calcul foarte multe aspecte ca să poţi să joci la un nivel foarte înalt.“

PETRE MARIN – fost jucător de fotbal, actual antrenor de junior

“ Padbol este foarte bun la nivel de junori, pentru ca aici dezvolti tehnica, lovirea mingei, biomecanica”

ILIE STAN –  antrenor de fotbal

 “Te solicita destul de mult, este un sport deosebit, unde ai nevoie sa gandesti repede si sa ai viteza de reactie”

BOGDAN STELEA – fost juctor de fotbal

Este nevoie de multa viteza de reactie! La Padbol se dezvolta viteza de gandire, de executie, de deplasare. Este foarte bun ca antrenament pentru fotbalisti, ca sa nu mai vorbim in scoli, la copii. Este un sport intens, cu multa variatie in joc.”

GHEORGHE MULTESCU – antrenor de fotbal

La Padbol poți să încerci execuții la care până acum doar ai visat. Regulile de joc şi pereţii de sticlă care trimit mingea înapoi fac ca fiecare punct să se transforme într-o fază spectaculoasa. Caci, de exemplu, intr-un meci de fotbal, sau chiar si la antrenamentele de pe teren, iti poate fi servita minge pentru „foarfeca” o data sau maxim de doua ori pe meci. Dar in terenul de padbol ai aceasta ocazia de cateva zeci de ori intr-un meci!

Jucătorii de fotbal profesioniști nu au vrut să rateze această nouă experiență si s-au alaturat deja ”febrei” padbolului. In terenul de padbol ei folosesc multiplele alternative pe care jocul le ofera pentru a isi corecta si perfectiona tehnica, imbunatati reflexele, antrenandu-se intr-un context diferit si distractiv. Si pe plan international, jucători și foști jucători de primă divizie ca Danilson, Falcao, Stefano Fiore, Di Biaggio, Michael Laudrup Jesse Rodriguez sau Xavi Hernandez au adăugat padbol pe lista sporturilor favoritelor. 

Recomandari medicale: Padbol este un exerciţiu de aerobic, care permite de asemenea obţinerea unei stări active pentru jucătorii care practică acest sport, confirmând că una dintre diferenţele majore faţă de celelalte sporturi este includerea dinamicii create între jucătorii activi. De exemplu, nu este ceea ce se întâmplă în mod normal într-un meci de tenis, unde de obicei jucătorii încep să joace mai mult împotriva jucătorului mai slab din echipa adversă creând astfel perioade cu participare scăzută, ceea ce conduce la descreşterea ritmului cardiac, răcire şi demoralizare.

Stabilitatea ritmului cardiac pentru fiecare jucător de-a lungul meciului ne indică faptul că vorbim de un exerciţiu aerobic cu intensitate scăzută; acest lucru permite practicarea unor mişcări tehnice recreative şi/sau competitive de precizie, fara a se resimti oboseala la nivelul organismului.

Astfel, in timp ce sportul este practicat, se pot folosi mai multe alternative pentru a corecta şi perfecţiona tehnica, transformând Padbol într-un excelent sport complementar pentru fotbal.

Padbol este sportul viitorului, dinamic și adaptat tehnologic la stilul de viață si la cerințele societății! 

Post a Comment