Image Alt

Romanian Padbol Tour 2022

ROMANIAN PADDBOL TOUR 2022

ROMANIAN PADBOL TOUR 2022

ROMANIAN PADBOL TOUR dă startul celui de-al treilea an compețițional!

Circuit național de tip Open, RPT este organizat sub tutela Asociației Române de Padbol  fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători la nivel național, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate.
Turneele naționale au rolul de a crește numarul de jucători și practicanți de padbol de la an la an, precum și nivelul și calitatea jocului. 

ASOCIAȚIA ROMÂNA DE PADBOL validează înscrierile tuturor echipelor, și își rezervă dreptul de a refuza înscrierea în ROMANIAN PADBOL TOUR a jucătorilor de moralitate îndoielnică, cu comportament neadecvat sau care aduc atingere valorilor sportului, asociației, membrilor acesteia, scopului și obiectivelor la nivel național.

1. TURNEUL OLTENIEI 2022

2-3 aprilie, Baza Sportiva Flux Arena Craiova

Flux Arena Craiova – o adevărată pepinieră de jucători – are deja o tradiție în organizarea Turneului Olteniei, care se află deja la a treia ediție.

Ne așteaptăm o organizare deosebită, o competiție strânsă, transmisă în întregime de Oltenia TV.

Pentru toate cluburile și jucătorii din România, Turneul Olteniei reprezintă o mare provocare și datorită faptului că jucători legitimați la acest club au câștigat toate competițiile anului 2021.

2. TURNEUL BANATULUI 2022

21-22 mai, Shopping City Timișoara

Banatul vrea să fie ” fruncea”, cu nu mai puțin de 4 terenuri deschise în anul 2021, pe timp de pandemie. Aceasta spune multe despre dorința, dar și ambiția managerilor clubuilui, care promovează padbolul la nivelul întregului județ. Iar Turneul Banatului, la ediția sa inaugurală, promite să atragă sportivi din toată țara, dar și din rândul foștilor practicanți de fotbal. 

Spectatorii vor fi și ei în numar mare, locația clubului fiind chiar în incinta cunoscutului mall Shopping City Timișoara!

Cluburi Padbol

3. TURNEUL BUCOVINEI 2022

8-10 iulie, Baza Sportivă Campo Din Medici Rădăuți

Turneul Bucovinei, deja la a doua ediție!

Spectacolul va fi garantat, nu vor lipsi nici premiile pentru participanți, dar nici pentru spectatori, care vor fi așteptați cu multe surprize.

Echipe din toată țara se vor reuni aici pentru a își demonstra valoarea.  Iar gazdele turneului ne așteptă și în acest an cu ospitalitatea specifică acestor locuri.

4. CUPA ROMANIEI 2022

16-18 septembrie C0MPLEXUL SPORTIV NAȚIONAL "LIA Manoliu" Bucuresti

CUPA A ROMÂNIEI la PADBOL, și în acest an pe terenurile Complexului Sportiv Național Lia Manoliu -Ministerului Tineretului și Sportului,

La doar 100 de metri de Arena Națională, cele 3 terenuri de padbol au găzduit numeroase evenimente, printre cele mai importante fiind Turneul European de Padbol 2019 și Cupa României 2021.

Ne pregătim pentru un eveniment de senzație!.

EXPUNERE PARTENERI

Orice eveniment sportiv important nu poate fi realizat fără sprijinul partenerilor locali și naționali. Iar din acest punct de vedere, turneele noastre sunt foarte generoase cu expunerea celor care ne susțin.

✅ Terenul de Padbol oferă numeroase posibilitați de reclamă, datorită unui numar mare de zone adaptabile pentru bannere, imagini, postere, etc.

✅ ROMANIAN PADBOL TOUR oferă partenerilor posibilitatea permanentă si consistentă de a promova produsele către jucători, suporteri, spectatori sau telespectatori, precum și afișarea permanentă la toate locațiile padbol din România. 

SISTEM COMPETIȚIONAL

 Toate turneele anului 2022 au următorul concept:

• Se joacă în sistem de Grupe, Sferturi, Semifinale, Finale; • Fiecare echipă joacă câte un meci împotriva fiecărui adversar din grupă; • O echipă primește un punct pentru victorie și 0 puncte pentru o înfrângere; • Primele 2 echipe din fiecare grupă trec în sferturi – etapă eliminatorie; 

• Clasificarea în grupe se determină pe baza următoarelor criterii: Puncte; Seturi câștigate; Meciuri Câștigate; • Dacă două echipe sunt egale pe baza criteriilor de mai sus, rezultatul meciului lor direct este decisiv; • Meciurile din faza de grupă și faza eliminatorie sunt jucate de un best-of-3 ( tie-break)

 

SISTEM DE CLASIFICARE

Fiecare jucător care participă la un turneu câștigă puncte in clasamentul oficial național. Numărul de puncte pe care un jucător îl primește se bazează pe rezultatul unui turneu. (Ranking dinamic)
Ambele echipe pot acumula puncte, chiar și atunci când meciul a fost pierdut. Pentru fiecare game câștigat, echipa caștigatoare primește 10 puncte in clasamentul Romanian Padbol Tour.
Pentru fiecare meci câștigat, echipa câștigătoare primește un bonus de 100 de puncte .

Ex: Într-un meci cu rezultatul final de 6-2 3-6 6-4. Echipa câștigătoare  6 + 3 + 6 = 15 puncte (x10) + 100,  Echipa învinsă acumulează: 2 + 6 + 4 = 12 puncte (x10)

După fiecare turneu, clasamentul general va fi actualizat. Este un clasament dinamic care se bazează pe ultimele 4 turnee oficiale. După cele 4 turnee, jucătorul care acumulează cele mai multe puncte este declarat jucatorul anului.

Intra In Comunitatea Padbol ROMANIA

CLASAMENT ROMANIAN PADBOL TOUR 2020-2021