Turneul European de Padbol- Franta 2019

Delegația României, însotită de președinta Asociației Române de Padbol, Elisabeta Gherghișan, a fost primită cu căldură de reprezentanții padbolului din Franța, Philippe Liard și Mathieu Debuchy, internațional francez și castigator al FIFA World Cup Rusia 2018 (foto)

Trei zile de meciuri intense pentru cele trei echipe românesti participante la Turneul European de Padbol, ediția Franța 2019!
După 3 meciuri foarte puternice, echipa din București, formată din Vasile Rafael și Mihai Țiplic, s-a calificat în sferturi, unde au pierdut în fața actualilor câștigatori ai Turneului European din Franța, Gregoor van Dijk și Ricardo Marquez. Vasile Rafael este la a treia participare internațională, primele doua fiind la Campionatul Mondial 2016 din Uruguay, iar cea de a doua la Cupa Europeană – România 2017 (locul trei), la care a participat și actualul său coechipier.
Olivian Surugiu și Bodgan Raducan, reprezentând clubul Flux Arena din Craiova, au făcut un turneu foarte bun, și au reușit să termine pe un onorabil loc 3 într-o grupă foarte grea, numită și “grupa morții”. Au pierdut primul meci în fata portughezilor de la Padbol Sintra (actualii vicecampioni ai turneului), apoi tricourile alb-albastre le-au purtat noroc, reușind să se impună în fața francezilor de la BazSport, ultimul meci fiind pierdut în fața francezilor de la FootsalPad, în echipa cărora a jucat Philippe Liard, cel împreună cu care internaționalul Debuchy promovează padbolul în Franta.
Ionuț Pălăduța și Oanea Dragoș – echipa ce a reprezentat clubul Greenfield Bârlad și zona Moldovei – au avut noroc de o grupă mai usoară, reusind sa treacă mai departe. În sferturi au avut meci direct cu una din echipele portugheze, de catre care au fost eliminați.
Echipele noastre au acumulat o bună experiența jucând padbol la nivel european, putând astfel transmite mai departe in orașele lor tehnica și spectacolul sportului care face furori în Europa. Amintiri frumoase, prietenii, competiție de nivel ridicat, așa descriu jucătorii aceste cateva zile in Franța, în timp ce gândul lor zboară deja spre urmatorul turneu european, Romanian Open 2019.
Turneul European de Padbol, editia Franta 2019!

Unde se va desfasura acest turneu? Revenim in curand cu detalii!